От х:

Днес в x:

Матeматическата гимназия прилага четири нови подхода в обучението

Театър, изследователски и мултидисциплинарен подход, както и учене чрез игра, са новите методи на преподаване, които ще бъдат приложени в Хасковската природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ от идната учебна година.

Те ще бъдат развити по проект, в който хасковското училище ще изпълнява заедно с иновативни училища от Швеция, Испания и Португалия, като водещ партньор.

Финансирането на проекта е по програма Еразъм+, като хасковският е един от само 20 одобрени през тази година от Българската Националната Агенция на Центъра за развитие на човешките ресурси.

Проектът на ПМГ- Хасково излиза с висок резултата от 87.5 точки.

20 ученици от ПМГ ще имат възможност да се включат в предвидените 4 образователни мобилности.

Преди месец училището беше отличено и за иновативно от Европейската Комисия и получи звание #eTwinning school.

За новия успех директорът на гимназията Гергана Петрова отправи специални поздравления към  екипа, с което е работила по подготвянето на последния проект-преподавателите Дияна Славова
и Мария Чанкова.

“Очаква ни много работа, но когато трудът е насочен към младите хора си заслужава!”, написа във Фейсбук профила си директорката.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    14 -1
    15:00, 16 юли 2018
    "Очаква ни много работа, но когато труда е насочен към младите хора си заслужава!” А заслужава ли си да бъдем грамотни? Неправилно членуване и липсваща запетая в едно изречение! Дано не пишете повече!!!
  • 2
    Га
    ГАНЧО
    7 -1
    17:38, 16 юли 2018
    Една развалена ябълка разваля цялата кошница. Ако продължават с неумунието да се справят с проблемните деца и 100 метода да приложат резултата ще е гнил.FAC
  • 3
    Уч
    ученик в ПМГ
    5 -3
    01:41, 17 юли 2018
    Директорка на ПМГ, а дори не е грамотна. Жена, която поставя запетайка между макар и че. Колко жалко.

Още новини

Последни новини