От х:

Днес в x:

Българин пробва да внесе нелегално от Турция вреден за озоновия слой фреон

40 бутилки с газ фреон, укрити в товарен автомобил, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Камионът с българска регистрация и шофиран от българин, влязъл в страната на 7 юли, уточняват от митниците.

Шофьорът представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока. При извършения рентгенов и последвалия физически контрол обаче, митническите служители установяват, че между декларираната стока, върху специален палет, са поставени 40 бутилки газ фреон „R404а" по 10.9 кг всяка от тях.

На бутилките има фабричен надпис, от който става ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон. Откритите бутилки с газ фреон не отговарят на изискванията на действащ в ЕС регламент за забрана за газове, които замърсяват околната среда.

Недекларираният газ фреон е задържан, както и товарния автомобил, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства,  влизащи в страната от Турция, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Гошо
    23 -1
    13:56, 12 юли 2018
    Да забранен е от тази година и за това ще плащаме двойно по скъпо за зареждане на климатик. И какво като е забранен в България след като в 80 милионна Турция го ползват. Дали озоновия слой над България ще е по чист.
  • 2
    Ли
    Лишко
    13 -1
    17:00, 12 юли 2018
    Да, "вреден" е, обаче за интересите на тия, дето пробутаха тая зябрана в ЕС! И е-тата са вредни, и палмовото масло, но не ги забраняват...а, да добавя и "вредните" хапчета за кръвно от тия дни... Мафия е тоя ЕС!!!
  • 3
    Dr
    Dr. Correo
    9 0
    20:24, 12 юли 2018
    Зад всяка забрана стоят икономически интереси на тия, които за платили да се приеме тя! И за да не се забелязва се изтъкват най-хуманните причини - "грижа" за природата, живота и здравето на хората..Дрън-дрън!!! Грижата е за парите!Винаги задавайте латинския въпрос "На кого е изгодно" и като де разровите ще разберете!
Последни новини