От х:

Днес в x:

Хасковската боксьорка Горяна Стоева ще участва в Младежката олимпиада

Изображение 1 от 2

    Хасковската боксьорка Горяна Стоева ще участва в Младежката олимпиада в Аржентина. Състезателката на местния боксов клуб „Севдалин Василев“ получи една от четирите квоти, отпуснати за европейски държави. Поканата за Стоева дойде от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, каза единият от треньорите й Людмил Димитров. Наставникът уточни, че досега хасковски боксьор не е участвал в големия спортен форум, което е успех за спорта в областния град.

    Летните младежки олимпийски игри ще се проведат в първата половина на октомври тази година. Преди това обаче 18-годишната боксьорка ще участва в Световното първенство за юноши и девойки, което стартира на 20 август. Още обаче не е ясно къде ще се проведе то, тъй като не е избрана държавата-домакин. В момента Горяна Стоева, която се боксира в категория до 51 кг., е на лагер в София, а от 23 юли продължава подготовката й в лагер в „Дианабад“ заедно с националния отбор по бокс, състоящ се от три момичета и едно момче. Треньорът й от Хасково Людмил Димитров очаква успехи от възпитаничката си и се надява тя да спечели медали и от двете големи състезания.

    През октомври предстои и Европейско първенство за юноши и момичета в Анапа (Русия), в което ще участва европейският вицешампион от миналата година Емирджан Мехмед.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Шп
      шпигелглас
      2 -3
      22:20, 3 юли 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини