От х:

Днес в x:

Учат деца на краезнание в библиотеката през юли

    Урок по краезнание изслушаха деца в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Той е част от лятната програма на клуб „Млад краевед“, която е от част от инициативата „Лято в библиотеката“. Първата среща с децата беше на тема паметници на културата, арехологически и културно-историческо наследство в Хасковска област. Лекцията пред малчуганите изнесе библиотекарката Боряна Николова. Тя им обясни какво представляват паметниците на културата или културна ценност, както и техните видове.

    След урока по краезнание посетителите имаха възможност да изработят малки таблички, в които представиха определени паметници на културата – наменование, местонахождение и каква е неговата ценност.

    Уроците по краезнание ще се провеждат всеки вторник през юли и започват в 10:30 часа и продължава в рамките на около час. Те са със свободен достъп за децата и не е необходимо предварително записване. В следващите срещи посетителите ще научат подробности за отделните паметници на културата в Хасковска област.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      001
      1 -5
      13:53, 3 юли 2018
      ' краезнание' "краевед" по-голяма идиотщина не... Виж коментара
    • 2
      Ва
      Ваня
      3 0
      20:02, 3 юли 2018
      Хубаво е критикуващите, например ”001”, да използват запетаи, които също са част от българският език!
    Последни новини