От х:

Днес в x:

Две титли за Хасково от държавното първенство по плажен хандбал

    Две титли спечелиха хандбалистите на Хасково от държавното първенство по плажен хандбал за юноши и девойки в Каварна. Двата отбора достигнаха до успехите без загуби.

    Шампионският тим на юношите „Асти 91“ победи на финала с 2:0 добричкия отбор „Добруджа“. В идеалната осмица влязоха четирима от състезателите на Хасково - Петър Тенев, Валентин Каваков, Виктор Ванчев и Васил Дечев, а Румен Димитров беше избран за най-добър вратар.

    Девойките на Хасково вдигнаха купата на първенството след победата си на финала срещу „Раховец“ - Горна Оряховица. Хасковлийки се наложиха с резултат 2:0. В идеалната осмица бяха влязоха Катерина Ванчева, Катерина Димитрова и вратарката Даниела Дечева, която се контузи по време на първенството. Християна Петрова пък беше избрана за най-атрактивен състезател.

    С успехите си юношите и девойките защитиха титлите си от миналата година. През уикенда мъжкият тим на Хасково - „Асти 91“ също стана шампион. Женският отбор, който се състои предимно от девойки, пък се класира на второ място, като на финала падна от „Етър“ Велико Търново.

    Държавното първенство по плажен хандбал се проведе под егидата на община Каварна, която е кандидат за Европейски град на спорта. Състезанието откри кметицата Нина Ставрева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини