От х:

Днес в x:

Подновиха санирането на 34-ти блок на „Васил Левски“, довършват го до юли

Изображение 1 от 5

    Подновиха ремонтните дейности по 34-ти блок на булевард „Васил Левски“ в Хасково днес, за който обитателите се жалваха от забавено саниране.

    За случая Haskovo.net писа в петък миналата седмица, когато живеещите в блока излязоха на протест. Те се жалваха, че санирането на сградата започнало преди повече от година и не бил спазен крайният срок за довършване, който по думите им изтекъл отдавна. Освен това живущите в сградата недоволстваха и от некачествено строителство и течове.

    След запитване на Haskovo.net представителят на фирмата-изпълнител „Трейс – София“ ЕАД – Симеон Атанасов заяви, че забавянето се получило заради липса на доставка на термоизолзционна вата, какъвто проблем имало в цялата страна. Той беше категоричен, че блокът ще бъде саниран до края на месец юли и увери, че нанесените от ремонта щети ще бъдат възстановени за сметка на фирмата.

    За това увериха и община Хасково след среща на изпълнителния директор на фирмата инж. Бисер Иванов и зам.-кмета Велин Балкански. Иванов казал още, че днес лично е инспектирал строежа. „За първи път ми се случва да ми се обади зам.-кмет при положение, че сме санирали десетки блокове в цялата страна. Затова и още днес съм тук за да се запозная на място със ситуацията. Явно е имало изкривяване на информация по веригата при нас. Извиняваме се на хората за причиненото неудобство. Най-големият негатив в случая е по имиджа на нашата фирма, затова гарантирам, че до края на месец юли ремонтът ще е изцяло завършен.“, казал инж. Бисер Иванов на среща си със зам.-кмета Балкански, който се закани лично да следи за довършване на санирането по програмата за енергийна ефективност.

    Специалисти от община Хасково също ще преценят до момента свършената работа и ще настояват за отстраняване на открити пропуски.

    От кметството заявиха още, че до момента не е платено на фирмата-изпълнител на обекта заради непредставени от нея в срок документи за междинно плащане. При окончателното завършване и приемане на обекта от Държавна приемателна комисия ще бъде извършено плащане, но с отбив от договорената сума заради закъснението, предвидено в договора, допълниха от общината.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини