От х:

Днес в x:

Първолаците от “Смирненски“ посрещнаха ваканцията с книжки в ръка

Изображение 1 от 6

    За първи път училищата изпращат своите първолаци на 1 юни вместо на 24 май след промените в образователния закон. В днешния празничен ден завършват и всички деца от началния етап на образованието. От следващата година децата от първи до четвърти клас обаче ще учат с две седмици повече и за тях последният звънец ще бие на 15 юни.

    За последен път тази учебна година чуха звънчето и първолачетата от хасковското основно училище “Христо Смирненски“. Вече грамотни, децата напуснаха класните стаи с книжки в ръце, защото заедно с второкласниците от школото се включват в голямото лятно четене. То ще се проведе през трите летни месеца в девет държави в Европа.

    Девет са книжките, които децата от първи клас ще прочетат. Сред тях са любимите четива на поколения по целия свят, но на първо място са българските народни приказки. 13 са томчетата за второкласниците. За да е успешен участник в кампанията, всяко дете трябва да чете по 30 минути на ден, а родителите се включват в кампанията като квестори - те ще следят и отбелязват по схема времето и прочетеното по дни.

    С много настроение и мъничко тъга от дългата раздяла, която им предстои, първолаците от „Д“ клас в „Смирненски“ все пак посрещнаха лятото с усмивка и с обещанието, че наесен ще влязат в класната стая с още повече хъс за знание.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      По
      Пораснало дете
      0 0
      13:26, 1 юни 2018
      А помните ли кои са вашите любими детски книжки? Чели ли сте "Бързоногият Джар", вижте защо си заслужава:)
      http://www.azprochetoh.com/?p=133
    • 2
      Пе
      Петя
      0 0
      22:42, 2 юни 2018
      Сегашните първокласници и второкласници са по новата програма,според която учениците от първи,втори и трети клас ще учат до 31 май.През учебната 2019-2020 год.за първи път четвъртокласниците ще завършат на 15 юни.И така ще бъде и за следващите години занапред.Промяна има и за 7 кл. - те ще завършват на 30 юни.Погледнете учебния план на основната степен на образование.
    Последни новини