От х:

Днес в x:

Хасково посрещна 24 май с шествие до пл. „Свобода" и пя "Върви, народе възродени"

    Десетки хасковлии се включиха в шествието по повод 24 май.

    Предвождани от мажоретния състав на Младежкия център, Духовия оркестър и децата и прeподавателите от секциите към Центъра хората изминаха разстоянието от театъра до пл.“Свобода“.

    По главната деца и възрастни развяха трибагреника, а останалите минувачи посрещнаха празничния блок с аплодисменти. В него нямаше организирано присъствие на училищата, но много родители и класни бяха довели децата за шествието.

    „За нас-българите 24-ти май е специален ден. На него почитаме просветниците и се покланяме пред магическата мощ на писменото слово.“, каза кметът на Хасково Добри Беливанов в поздравителното си слово.

    На площада празничният ден продължи с концерт, който откри с  „Върви, народе възродени“ представителният детски хор „Орфей“. Диригентът Елена Цветкова се обърна и към публиката, за да дирижира изпяването на химна от множеството.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Еж
      ежко
      4 -5
      15:03, 24 май 2018
      Голям късмет извадиха всички, че не ги зачука някой пролетен дъжд и градушка!
    • 2
      Ба
      бате Ж
      11 -7
      16:03, 24 май 2018
      Срам ме беше да слушам КМЕТЯ как хънка,мънка....тоя човек не се,ли усеща,че не го бива?????
    • 3
      Тг
      ТГ
      6 -1
      16:49, 24 май 2018
      Честит Празник, Българи!
    • 4
      Ба
      Банго Васил
      4 -3
      18:49, 24 май 2018
      Аз пък да попитам как така всички журналя по медиите си ПЛЮХА в УСТИТЕ и вместо МАНИФЕСТАЦИЯ говореха за ШЕСТВИЕ И си казвам --- пак отгоре е наредено това ЕЙ А за бай Добри какво да говорим той си е като Бай Ганю
    • 5
      77
      77777
      2 -2
      22:07, 24 май 2018
      Защо нямаше учители и ученици, а само участниците от концерта Защообщинари не се вгледате какво се случва и прави в община Димитровград Харманли Минерални бани Свиленград Ивайловград тополовград и ...а в Хасково нищо ново.Това не трябва да се случва. Направете крачка назад и ....
    Последни новини