От х:

Днес в x:

Прокурорска проверка за безстопанственост в болницата в Хасково

Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково и Специализирана болница за активно лечение по онкология влязоха в прокурорския списък за проверка за безстопанственост.

Инспекцията в МБАЛ е разпоредена на 24 април, а Онкото влиза в списъка за инспекция на 25-ти април.

Проверките са вследствие на разпоредбата в края на миналата година на главният прокурор Сотир Цацаров към ГД „Национална полиция“ и Министерство на здравеопазването, да бъдат прегледани във всички държавни и общински болнични заведения, сключили договори в нарушение от Закона за лечебните заведения, договорите за съвместна дейност с други лечебни заведения, договори за наем на помещения и апаратура.

След първата офанзива в част от лечебните заведения в страната през март, бяха проверени 329 договори, сключени от държавните и общински клиники, а Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост в УМБАЛ „Н.И. Пирогов“.

В Онкодиспансера в Хасково ще бъдат гледани под лупа 42 договора, а проверката в МБАЛ ще обхване периода от 10 декември 2015г. до настоящия момент.

„При мен не е идвало никакво съобщение за предстоящите проверки. Информирах се за тях от интернет. Но ние нямаме какво да крием. Да заповядат, отворена е вратата ни за проверки. С екипа ми ще съдействаме на проверяващите по всеки начин, който се изиска“, коментира директорът на болницата в Хасково д-р Георги Гелов.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се извършва от следователи от Национална следствена служба, заради  сложността на делата. Пак по негово разпореждане  ръководството и надзора върху разследванията ще се осъществява от Софийска градска прокуратура, включително и за болниците в Разград, Видин, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Целта е да се избегнат съмнения в безпристрастност, уточниха от прокуратурата.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    писна ми
    6 -5
    18:43, 27 апр 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    12 -2
    20:15, 27 апр 2018
    Гелов-Ж.Атанасов- Петров !!!! Трепане и болницата ще цъфне!Тия не само крадат ,но и убиват!
  • 3
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    9 0
    21:35, 27 апр 2018
    МАСТЕКАДЖИЙСКИ ами как иначе ще карат ДЖИПОВЕ и ще сменят колите всяка година Ти каква кола караш ----вероятно някоя 10г барака така са и повечето пациенти на Хирургията
  • 4
    Из
    изпатили
    2 0
    13:43, 28 апр 2018
    Как и къде мога да подам оплакване срещу онкологията дядо ми беше изписан 3 часа преди смърта му в безпомощно състояние за да няма смъртни случай в отделението
Последни новини