От х:

Днес в x:

Хорърът "Нито звук" измести "Rampage" от първото място в щатския боксофис

Филмът на ужасите на Paramount Pictures “Нито звук”, който се оказа изненадващ хит, неочаквано се завърна на първо място в боксофис класацията в Северна Америка в третия си уикенд по кината. Така лентата отвя екшъна „Rampage: Унищожителите“ с участието на Скалата и новия филм с комедийната актриса Ейми Шумър, коментира Bloomberg.

Нито звук“ генерира 22 млн. долара в САЩ и Канада, съобщи аналитичната компания ComScore в неделя. Сумата бе достатъчна, за да измести лидера от миналия уикенд – екшъна на Warner Bros “Rampage: Унищожителите”, който остана на второ място, и премиерата с Шумър „Аз съм красива”, заел третата позиция. 

С бюджет само за 17 млн. долара „Нито звук“ спечели 164,8 млн. долара в цял свят преди уикенда, с което подкрепи затрудненото филмово подразделение на Viacom. За по-малките филми ще стане още по-трудно да изпъкнат от следващия уикенд, когато е премиерата на лентата на Walt Disney “Отмъстителите: Война без край“ - филм за супергероите по комиксите на Marvel, който дава старт на сезона на летните блокблъстъри.

Анализаторите от Box Office Pro прогнозираха продажби за 23 млн. долара за „Нито звук“. Филмът включва Джон Кразински като сценарист, режисьор и актьор и съпругата му и в реалния живот Емили Блънт в история за семейство, което трябва да живее в тишина, за да се крие от съществата, ловуващи по слух.

Аз съм красива“ стартира с продажби за 16,2 млн. долара, с което остана малко под прогнозата за 17 млн. долара на Box Office Pro. Шумър играе жена, чиито несигурности изчезват, събуждайки се след едно падане. Продукцията за 32 млн. долара събра 36% положителни критики, сочи RottenTomatoes.com, който събира мненията на критиците.

Две други премиери - „Супер патрул 2“ на 21st Century Fox и „Без изход“ на Lions Gate Entertainment се озоваха съответно на 4-о и 5-о място.

Супер патрул 2“ - комедия за полицаи на американско-канадската граница, стартира дебютния си уикенд с продажби за 14,7 млн. долара, с което задмина прогнозите за 6,2 млн. долара. Само 31% от критиците му дават положителна оценка.

Без изход“ отбеляза продажби за 3,9 млн. долара спрямо прогнози за 2,7 млн. долара. Филмът разказва за двойка, заминала на романтичен уикенд в планините, преследвана от банда мотористи. Критиците не харесват и този филм, получавайки само 29% положителни оценки.

„Rampage” - продукция за 120 млн. долара на филмовото подразделение на Time Warner., трудно ще успее да излезе на плюс предвид досегашното си представяне. Преди уикенда той бе събрал 185,3 млн. долара – сума, която се разделя с кино операторите.

Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини