От х:

Днес в x:

Кметът на Видин обяви бедствено положение заради снега

Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за цялата община поради създалата се обстановка след обилния снеговалеж и силен вятър през нощта.

Тази сутрин техниката на фирмите, които почистват населените места, е започнала работа в 4 часа, съобщи BulNews.bg.
Затворен е пътят до населените места Бела Рада, Гомотарци, град Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят между Гомотарци и Покрайна.

Продължават усилията за осигуряване на достъпа до тях, след което незабавно ще започне снегопочистването вътре в селищата.

Огнян Ценков каза, че във Видин са изчистени основните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Без ток от вчера следобед е помпената станция, която осигурява питейна вода за град Видин и за още 22 населени места в общината. Водоподаването се осъществява от резервна станция.

Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за временно настаняване има 9 лица, има готовност за приемане на още хора при нужда. В Областния съвет на БЧК е налице резерв за осигуряване на продукти и пособия за около 100 души.

В общината остава в сила и първия етап от плана за действие при високи води на река Дунав, въпреки че нивото вече се понижава под стойностите, които налагат допълнителни мерки. Водният стълб при Видин е 749 см. и спада.

Общинският щаб ще заседава отново в 14:00 ч. днес и при необходимост – в 17:00 ч. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.

Жълт код за валежи от сняг е обявен и за територията на община Враца от Националния институт по метеорология и хидрология.
Снежната покривка достига до 30 см.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини