От х:

Днес в x:

Концерти, венци и цветя за 140 г. от Освобождението на България

    140 години от Освобождението на България се навършват днес. Националният празник се отбелязва с прояви в цялата страна, включително и в Хасково. Честването в областния град започна на пл. „Общински“ с ритуал по издигане на националното знаме съвместно с поделение 52740. Последва шествие до пл. „Свобода”. Пред паметника на Незнайния воин се състоя ритуал по полагане на венци и цветя. Участие в програмата взе оперният певец - баритон Мирослав Коджабашев, имаше и поетичен рецитал.

    Слава за празника и поздравления към гражданите отправиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов и народният представител от ГЕРБ за областта Евгения Ангелова. Те припомниха за заветният 3-ти март 1878 г. Отдадоха признателност, чест и слава за загиналите за нашето освобождение.

    По-късно на сцената на пл. „Свобода“ започна празничен концерт с участието на Танцов ансамбъл „Южняци“ при хасковското Народно читалище „Пейо Яворов-1982" с художествен ръководител Васко Димов и Народен оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов.

    Празничната програма ще продължи в 18 часа в ДКТ „Иван Димов“ с концерт с участието на Недялко Недялков - кавал, Владимир Кърпаров – саксофон, Петър Миланов - китара, Стоян Янкулов (Стунджи) – ударни, Богдана Петрова – вокал, Народния оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов, Камерния оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков и даровити деца от региона. Входът е свободен.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Зн
      знам
      16 -14
      16:04, 3 мар 2018
      Тези двамата с знаменцата никакви родолюбци не са, а лакомници за джобчето си ! Няма нужда да се оливат гробарите с тази показност... достатъчно зло са за родината! Честит празник БЪЛГАРИ!
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        12 -16
        18:49, 3 мар 2018
        Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник... Виж коментара
      • Ст
        Стоянов
        12 -15
        20:44, 3 мар 2018
        И защо на горния коментар слагат минуси? Защо бе,заблудено племе ,защо не разберете ,че истината не тази ,която са набили в главите ви? И защо скачате винаги да браните "великата и силна " Русия от бедната и слаба България?
    • 2
      Ши
      Шишо
      9 -8
      18:12, 3 мар 2018
      Честит празник българи!
      Коя е тази нова закръглена звезда на герб
    • 3
      🇧🇬
      🇧🇬
      11 -9
      19:35, 3 мар 2018
      И сега празнуваме договор( Сан Стефанския),който ни е ощетил с 60 000 кв. километра..и след който България разделена на пет части... Васалното Княжество България; ....другата част остава в автономната провинция на Османската империя Източна Румелия.....; Повардарието и Егея се запазват като суверенна територия на Султана; ....Нишко и Пиротско са харизани от Царя-освободител на Сръбското княжество, а Северна Добруджа – на Румъния...... Такова е следосвобожденското „възстановяване“ на българската народност – възстановяване чрез разделяне. Разделяне завинаги. .....
    • 4
      Не
      Невежа
      15 -2
      23:40, 3 мар 2018
      Не разбрах от статията от кого сме се освободили? Днес всички говорят, че е ден на освобождението на България, но никой не казва от кого!!! Може ли да ми разясните?
    • 5
      Ке
      Кенанския Майумн
      11 -7
      23:53, 3 мар 2018
      А Тусраката наложница и Американска невеста Дон Бочко ди Рапоне от ГЕРБ не отиде днес на нито едно тържество посветено на празника
    Последни новини