От х:

Днес в x:

200 хасковлии готови на гражданско неподчинение, застрояват им паркинга

Изображение 1 от 4

    Протестна декларация срещу застрояването на паркинг, подкрепена от 200 подписа, внася днес в община Хасково адвокат Ростислава Жекова. Подписите са на хората от блокове 36, 34 и 38 на бул. „Васил Левски“, които се притесняват, че мястото за паркиране, което и сега е недостатъчно, ще бъде смалено съвсем със застрояването на  около 500 квадратни метра.

    За скандалното отстъпено право на строеж на паркинга Haskovo.net писа в края на май миналата година. Тогава протестиращите показаха и скицата с планираното строителство. Според нея петте търговски обекта са наредени от кръговото до ВиК надолу по булевард „Васил Левски“, като лицето им е към тротоара, а отзад навлизат в територията на паркинга.

    Според адвокат Ростислава Жекова, заела се със случая, петима души са купили отстъпено право на строеж от общината през 2014 година. Този факт обаче става публично достояние едва две години по-късно – през есента на 2016-а.

    „Когато научихме, ходихме в общината, където главният архитект Деляна Панайотова ни обясни, че това е заварено положение и тя няма друг изход, освен да продължи процедурата“, каза Жекова.

    Хората от трите блока обжалвали в административния съд, но магистратите отхвърлили иска им. „От съдебното решение се вижда, че собствениците на отстъпеното право на строеж върху паркинга са Тенчо Запрянов, Маргарита Щерева, Симеон Атанасов, Ерсин Хасан и Емил Златков“.

    В петицията хасковлии призовават кмета Добри Беливанов да спре процедурата, да не се издава разрешение за строеж на предвидените търговски обекти на паркинга им. В противен случай те са готови да обявят гражданско неподчинение, да спрат строежа и да блокират бул. „Васил Левски“.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ки
      Киро
      13 -1
      12:31, 26 фев 2018
      Всички блокове които са на В.Левски май паркират на този паркинг.Такалие госпожо адвокат.Кръгла нула по десетобална система.....
    • 2
      Di
      Dimo
      28 -1
      12:40, 26 фев 2018
      Щом и при обжалването във ВАС не е паднало, значи на хартия всичко е законно. Въпросът е кой и защо позволява общински имоти с огромно значение за хората в квартала да се продават или да се учредява право на строеж на тъмно. Този паркинг наистина няма алтернатива. Защо не взимаме добър пример от Пловдив и Бургас, където не само не застрояват старите паркинги, но ги асфалтират, освежават и правят нови на общински терени. Да се приеме наредба, че общински имоти ще се продават и застрояват само след обществено обсъждане. Така поне ще има възможност да се реагира навреме, а не вече когато всички процедури са минали и няма как да се отнеме правото на строеж.
      • Кр
        Кремена
        31 -6
        13:11, 26 фев 2018
        Това беше продадено от Георги Иванов. Търсете него . Новия Възрожденец който на 1 март пак ще прави опит да яхне Хасково. Гласувайте за бат Гошо пак.
    • 3
      Тр
      Тракиец
      18 -30
      12:45, 26 фев 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ja
        Jack Bauer
        4 0
        18:16, 26 фев 2018
        Това е сделка от времето на мустакатия змей и той е в дъното на нещата.
    • 4
      Ян
      Янков
      37 -4
      12:46, 26 фев 2018
      Колко години, след узунджовският дерибей, негови приближени, ще се оказват собственици на общински имоти. Какво има да му мислите - обявявате всички такива процедури за нищожни, и се провеждат нови търгове. Тогава да видим, дали същите хора, вобще ще се явят на търга. Новата сграда, след бившето "Пени" , познайте на кого е? А само тя ли? ЕЕЕ, тоя сатрап , целият ни град заграби. Айде сега , ГЕРБ -Хасково , да излязат с декларация - нали Деляна Панайотова е техен човек. Или пак си я карат по модела "Делян Добрев".
      А на съгражданите ни, искам да кажа - борете се! Само така ,можем да се опълчим на беззаконието.
      • Ja
        Jack Bauer
        0 0
        18:18, 26 фев 2018
        на кой е тази сграда зад бившото Пени?
    • 5
      Тр
      Тракиец
      15 -24
      13:51, 26 фев 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ва
      Василка Димитрова
      28 -3
      14:07, 26 фев 2018
      Колко ли още такива заграбени и продадени от Георги Иванов обществени имоти ще изскачат във времето. За една малка част от тях ще чуем но за други никога няма да разберем. И да вкарате 2 милиона подписи пак си е тая. Рушветът е платен сделката е сключена от стария кмет и всичко е тип топ. Няма мърдане мили хора. 16 те години на всевластие доведоха до този хаос. А като чета че сега пак се канел да се връща в властта и как го хвалят някои от вас просто тръпки ме побиват.
    • 7
      Ба
      Батко
      12 -3
      15:53, 26 фев 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 8
      От
      от паркинга
      10 -1
      15:55, 26 фев 2018
      Госпожо Жекова,познавам те и знам ,че си добър организатор,приложи всички възможни варианти да запазиш този паркинг,тези места са дадени на няколко ц***** и ще бъде невъзможно да живеем вече спокойно.Доколкото Панайотова ,не връща нито един от махлата.Беливанов да не се оправдава,той позволи толкова неща ,които пречат на гражданите,но това са негови хора .Недейте замесва Добрев ,той е против постъпките на Беливанов
    • 9
      Гл
      ГЛАС НАРОДЕН
      9 0
      16:04, 26 фев 2018
      На следващия мандат ще продаде и вас! Народеее !
    • 10
      От
      От квартала
      11 0
      16:20, 26 фев 2018
      Минете по Раковски и вижте. целия булевард е с псткирали коли клиенти на ресторант"Пещите"Беливанов,и тук ли нямаш вина,но там ще става биля,ще понесеш ли отговорност ско недай си боже станр инцедент.
    • 11
      00
      001
      3 -1
      19:28, 26 фев 2018
      А защо не се направят магазините на колони и от долу пак да се паркира ??????? От към тротоара ще има стълби към входовете на магазините и всички ще са доволни!!!!!!!
    • 12
      Ге
      Георги
      0 0
      19:51, 26 фев 2018
      Много е трудно да се преборите с измамниците. НО ако всички спрат да пазаруват от тези и бъдещи търговски обекти и от всички останали подобни обекти независимо дали са ги наели честни хора, тогава измамниците ще се видят в чудо.
    • 13
      АД
      А добро утро
      3 -1
      19:56, 26 фев 2018
      Гл. архитектка да каже, коя нейна предшестваща колежка, е издала скицата и визата за проектиране Хасърджиева или Цонева ? С кое решение на Общ.съвет е отстъпено правото на строеж ?Обявата за одобряването на ПУП пак ли е залепена на таблото на Общината? Кой е проектант на 5те обекта?
      Основанието за визата -по чл.134,ал 6 от ЗУТ, е , когато се променят само разположението,и конфигурацията на предвидените сгради, в т.ч. при пристрояване и надстрояване на съществуващи сгради, без да се променят начинът и характера на застрояването и правилата и нормативите за съответната устройствена зона.В случая това по действащ план е паркинг.
    Последни новини