От х:

Днес в x:

4 °C

Зарязаха лозови пръчки в храма „Св. Трифон”, владиката с водосвет

  Старозагорският митрополит Киприан пристигна за отбелязване на празника Трифон Зарезан в Харманли, който се чества днес в местността „Трифончето” край града. Негово Високопреосвещенство води утринното богослужение и тържествената литургия в храм „Св. Трифон“.
  Веднага след това се проведе и ритуалът по зарязване. Поради силния снеговалеж и вятър лозовите пръчки бяха символично зарязани вътре в храма от владиката, архиерейския наместник отец Живко и кмета на града Мария Киркова. Пожелания за здраве и плодородие отправиха митрополит Киприан и местните свещеници.

  Сред официалните гости бяха народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков и зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова. Присъстваха още представители на местния бизнес, на местната и държавна администрации, стотици граждани и гости на Харманли.

  Местни винопроизводители пък предложиха за дегустация част от продукцията си от вина. Празникът продължи с много настроение и музика, а по традиция беше раздаден и курбан за здраве и берекет.

  От кметството бяха осигурили безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   7 -4
   15:47, 11 фев 2018
   Абе ГЕРБери,като сте толко набожни,що не слушате царквата и не изхвърлите тая човеконенавистническа конвенция?Санкоооов ,Станков,вятър те вее на бял кон и тебе.
  • 2
   Пе
   петров_1518357251
   4 -7
   15:54, 11 фев 2018
   Абе написал си пет думи на кръст и си допуснал десет грешки.Мастикаджия що не отидеш да пасеш патките в селото от където си дошъл.
  • 3
   Ra
   Rado
   9 -3
   16:08, 11 фев 2018
   То тези дето се кипрят и лозе не са виждали, но като са на власт всичко е с тях. Та колелото се върти и ще останат само на снимки.

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
  02 апр 2020
  Последни новини