От х:

Днес в x:

Плановите операции и консултации в Хасково разрешени, мерки заради грипа в Свиленград и Тополовград

От днес противоепидемиологичните мерки за ограничаване на заболеваемостта в Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец, Стамболово и Симеоновград отпадат и вече са разрешени детските и женските консултации, и плановите операции,съобщи за Haskovo.net шефът на РЗИ д-р Соня Димитрова. В тези общини беше обявена грипна ваканция, заради високата заболеваемост, която обаче не достигна до ставките, които да определят ситуация на грипна епидемия.

Броят на заболелите пада и ученическата ваканция няма да бъде удължавана повече. В сряда-7-ми февруари децата се връщат отново в класните стаи, припомниха от РЗИ.

Свиленград и Тополовград обаче са следващите общини, в които се отчита през последните дни високата заболяемост от ОРЗ. Затова РЗИ предприема превантивни мерки там от утре-6-ти февруари: преустановяване дейността на детските, женските консултации, спират се профилактичните имунизации и реимунизации и профилактичните прегледи на територията и на двете общини. Прекратяват се плановите операции, не са разрешени от утре и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ.

Все още няма обявена грипна ваканция, но показателите, които са много динамични се следят непрекъснато от експертите, които са готови да реагират при нужда и ако е необходимо да разпуснат учениците превантивно.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    001
    4 0
    17:07, 5 фев 2018
    Нека се върнат но при тези високи температури вирусите не умират напротив развиват се много добре и РЗИ го знаят!!!!!!!! Сега с връщането си на училище броят на болните рязко ще скочи!!!!!!!
Последни новини