От х:

Днес в x:

Началникът на НСО подаде оставка

Началникът на Национална служба за охрана (НСО) Ангел Антонов подаде оставка, информира Би Ти Ви. Нова ТВ се позовава на потвърждение от самия Антонов, без да се съобщават мотиви за решението му да напусне службата.  Информацията е потвърдена и пред „Дневник“ от МС.

Оставката му е била приета от Министерския съвет днес, като е била извънредна точка в дневния ред. Тя е била подадена вчера в президентството, съобщи Би Ти Ви.  

От службата за охрана обяснили, че мотивът за оставката му е смяна на професионалното му поприще – дипломатическа мисия. Антонов ще изчака резултатите от прокурорската проверката на службата като е акцентирал, че не проверяват него. Ще изпълнява и функциите си на началник на НСО до издаване на указ от президента след оставката му.

Друга причина за оставката му била, че Антонов се е почувствал обиден от някои медии, които са изнесли неверни данни за проверката на държавното обвинение.

В средата на месеца се разбра, че Военноокръжната прокуратура проверява службата за охрана при президента за злоупотреби.  Източници на в. „Труд“ твърдят, че сигналите са подадени най-напред в Президентството, откъдето са препратени до главния прокурор. Малко по-късно сайтът „Гласове“ публикува информация, че Антонов е подал оставка – което беше опровергано официално от службата.  В края на 2017 г. излезе неофициална информация, според която президентът Румен Радев е недоволен от работата на НСО и е поискал от Министерски съвет да се извърши смяна на Ангел Антонов.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    1 0
    17:22, 1 фев 2018
    Интересна работа хем го проверява прокуратурата за пропуски и нарушения в работата хем го пращат в ПЕТЕРБУРГ като генерален консул Ами по тази логика половината от населението на държавата е за генерален консул --
Последни новини