От х:

Днес в x:

Хасковлията изхвърля по 42 кг. боклук на месец

42 килограма боклук. Това е приблизителното количеството, което хасковлията изхвърля на месец.

По данни на сметопочистващата фирма Грийн партнърс през 2017 година от контейнерите са били извозени 20 хиляди тона или 20 млн. килограма битова смет. Това означава, че средното месечно количество отпадъци, които генерира областният град е близо 1, 6 млн. килограма. Сметките показват, че годишно на човек се падат по около 500 килограма смет.

Според статистиката на Евростат, генерираният боклук в България годишно е малко над 400 килограма на глава от населението.

Последните данни, които преди дни анализира Европейската статистическа агенция, показват, че количеството генерирани битови отпадъци на човек през 2016 г. в еврозоната възлиза на 480 кг, което е с 9 % по-малко в сравнение с пика -527 кг на човек през 2002 г. и приблизително сравнимо с 483 килограма, регистрирани през 2015 година.

Отпадъците, генерирани на човек, са най-високи в Дания-777 кг. На следващите четири места по изхвърлени буклуци са хората от Малта, Кипър, Германия и Люксембург.

С 261 кг на човек, Румъния генерира най-малко количество отпадъци, следвана от Полша и Чехия.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Jo
    John
    9 -1
    12:45, 27 яну 2018
    на грийн далаверата е да ни фактурират боклуците на килограм, а техните разходи за депониране са на кубик! питайте депото за боклуци колко кубика са платили грийн, разликата е чиста далавера с -5% за заплати и -20% за рушвети.
  • 2
    78
    7878788888..............
    7 0
    18:13, 27 яну 2018
    Мили съграждани, какво научихте от тази статия? Като се събират ен-ти кг боклуци, става ли ви по-чисто, преработват ли се боклуците, има ли приходи за общината, около контейнерите чисто ли е, и ..... много други въпроси? То, и Бтв всяка година чисти България и отчита събрани тонове боклуци. Е, и какво от това? Поглъщат се едни европейски пари, въздух в свирката и си я караме по нашенски. Очаквам с нетърпение да получа уведомлението си за такса-смет за 2018 г и да кръстосам шпаги с общинската администрация! Няма повече да плащам за солидарна услуга! Хасковонет също ще бъдат поканени да отразят спора ми.
  • 3
    Еж
    ЕЖКО БЕЖКО
    4 -1
    19:11, 27 яну 2018
    Ами и аз виждам че общинарите ни ИЗРАБОТВАТ с тия данъци и правят каквото си искат с нашите пари но не може да не платиш защото където и да мръднеш искат документ за платени данъци Ами това е ДЕМОКРАЦИЯТА ....... поръчки далавери измами и т н тоест това ЕКСТРИТЕ на прехваления строй с ЧОВЕШКО ЛИЦЕ ЕЕЕЕЕЕХХХХХХХ къде е Бай Мирчо Спасов
Последни новини