От х:

Днес в x:

15 °C

Ученици засипаха кмета Добри Беливанов с искания за грипна ваканция

Десетки искания за обявяване на грипна ваканиця заляха профила на кмета на Хасково Добри Беливанов във Фейсбук, съобщиха от администрацията. Децата настояват в лични съобщения до градоначалника за ваканция и твърдят, че голяма част от съучениците им не са на училище, защото са болни. Има искания и за намаляне на часовете в едно от хасковските основни училища, без мотив за това. Едно от момичетата, писали на кмета, разказва, че е болна от две седмици, но майка й настоява да ходи на училище, затова моли за ваканция.

Кметът Добри Беливанов обяснява на децата, че няма как да бъде обявена грипна ваканция, след като все още от РЗИ няма становище, че е достигнат епидемичен праг на заболяемост от грип и ОРЗ. Освен това кметът има право да обяви само ваканция от три дни през учебната година, докато РУО има възможности да спре учебните занятия и за по-дълъг период от време, допълват от общината.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Кр
  Криси
  23 -8
  17:06, 25 яну 2018
  И въпреки това, кмета може да обяви тази 3 дневна ваканция както направиха в Димитровград нали?
  • Еъ
   еъ
   24 -1
   17:22, 25 яну 2018
   Ако великите епидемиолози от РЗИ -оная схлупена сградичка бившето ХЕИ до общината кажат че достатъчно хора са болни може и да има ваканция, ако се инатят и не броят правилно..няма кой да даде такава ваканция
 • 2
  Уч
  УЧИТЕЛ
  11 -3
  17:21, 25 яну 2018
  Ще проверя ,ще наредя!
 • 3
  Ха
  Хасковоо
  11 -5
  17:23, 25 яну 2018
  Спрете се бе хора ... ще дадът , но от понеделник !
 • 4
  26
  263985
  8 -6
  18:22, 25 яну 2018
  Ще провериш ти- Колкото провери за Наска - пом.директорката на ученическото общежитие. Още не е пенсионирана тая дъртофела - любовница на директора. Не се насити на пари, награди и облаги.
 • 5
  Кр
  Кремена
  7 -2
  18:48, 25 яну 2018
  Много изтъркан и евтин пр на кмета. Преди 2 години когато се случи в Бургас и "чичо кмет" беше интересно и мило. Но сега е грубо преписване на чужда идея. Моля поне едно нормално дете, извън децата на чиновничките, да ми каже че се е сетило да пише на кмета. Хайде моля ви се драги зртели. Ние тези новини сме ги гледали. И Беливанов да не се прави на Иво Димов защото не му се получава.
 • 6
  Ма
  майка
  1 0
  09:03, 26 яну 2018
  Децата ни са нормални скъпи госпожи и господа от общинска АДМИНИСТРАЦИЯ .Ние предлагаме тест на всички работещи в Общината А вие дали сте в болнични или на работа не випретеснява затваряте се в кабинетите по лятно облекло и спите
 • 7
  Ма
  мария
  4 0
  10:57, 26 яну 2018
  Не е ли по-нормално да се обяви грипна епидемия и ваканция ,за да се намалят контактите ?
  Защо трябва да се чака да се разболее всичко живо и тогава.Толкова ли е трудно да се вземе това решение ?

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
30 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини