От х:

Днес в x:

Месото за трапезата под лупа за празниците, две заведения глобени

Масирани проверки в месопреработвателни предприятия и заведения за обществено хранене са предприели по коледните и новогодишните празници инспектори от Агенцията по безопасност на храните в Хасково. Това съобщи шефът на местния клон на БАБХ д-р Георги Илиев.

Акциите са били съвместни с МВР, НАП, митниците.

Проверени са всички месопреработвателни предприятия в областта, много магазини за месо и заведения за обществено хранене. Проверявани са документите за произход на месото, етикетирането, съхраняването. Съставен е акт на заведение, в което са намерени 3-4 килограма риба без документи за произход. Друго заведение пък е отнесло санкция заради липса на здравна книжка на един от персонала.

“Глобите по закона за храните са големи, започват от 500 и стигат до 5000 лева в зависимост от нарушението и дали става дума за физическо или юридическо лице”, обясни д-р Илиев.

По думите му коледните и новогодишните празници тази година са преминали спокойно, без сериозни нарушения. За разлика от други години този път дори нямало нито един сигнал от граждани.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    10 -2
    15:01, 3 яну 2018
    Големи проверки голяма работа и накрая 2 глоби като се има пред вид какъв хаоси какви нарушения има в града с тези меса но тоя хубавец Илиев си свършил работата Сега цяла година може да лежи на кълката си и да получава заплата
  • 2
    Ме
    Месоядец
    7 0
    18:35, 3 яну 2018
    Месото на,, Нолев" е от най-дъртите крави пред умиране с болести и антибиотици
    А кебапчета и кюфтета от умрели кончета

Още новини

Последни новини