От х:

Днес в x:

Свиленградчанка оглави Сдружението на общините

Свиленградчанката Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Р.България.

На официалната си страница НСОРБ съобщава, че 43-годишната  Георгиева е встъпила в длъжност от 1-ви януари 2018 година, като сменя на поста  досегашния изпълнителен директор Гинка Чавдарова, след конкурс, проведен през декември.

Силвия Георгиева е завършила Софийския университет "Свети Климент Охридски" със специалности "Политически науки" и "Европейска публична администрация", с профил "Местна власт и управление". Има следдипломна квалификация "Лидерство и местна демокрация" от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по управление на проекти с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция.

Свиленградчанката е с опит в местната власт, като бивш общински съветник в пограничното градче, в ОбС влиза през 2003 г. от СДС. Години наред е и ръководител на Фондацията "Свиленград 2000".

Преди да поеме управленското място в НСОРБ 13 години тя ръководи търговското дружество "Актив" на Сдружението от създаването му през 2005 година.

Сред приоритетите на новият изпълнителен директор на НСОРБ са реалното въвеждане на електронните услуги в общините и новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    6 -5
    14:56, 3 яну 2018
    Чета и не се учудвам в сегашно време повечето такива кадри са завършили по 5- университета с какви ли не специалности Погледнато реално учени но не стават за нищо - е само за вземане на заплата Та и тая Силвия това завършила онова завършила там специализирала тука специализирала какво ли не но виж едва ли е способна едни яйца да забърка или да сготви фасул И такива хора ни управляват За това сме на това дередже
  • 2
    Ни
    Николета Кирилова
    4 -5
    18:23, 3 яну 2018
    Браво, на тези кадърни и млади хора. Дано все повече са като тях, за да има бъдеще за нас. С толкова опит трябва да всеки назначаван на висок пост. Късмет на това момиче.
  • 3
    Ди
    Димитър Божинов
    0 0
    11:19, 4 яну 2018
    Познавам Силвия лично, като нейн учител в гимназията. Тя е един изключително умен, отговорен, креативен млад човек! Естествена и земна, неподправена и истинска! Щастлив съм от факта, че е оценена по достойнство! Сигурен съм, че ще работи с професионализъм и ще постигне пълноценно целта, която си е поставила! Пожелавам и здраве и успех в нелекото начинание!
Последни новини