От х:

Днес в x:

Сблъсъци в Брюксел, 70 в ареста, изпочупени магазини

Между 50 и 70 арестувани, изпочупени магазини и сблъсъци с полицията. До това доведе вчерашна демонстрация срещу робството на мигрантите в Либия в белгийската столица Брюксел.

До безредиците се е стигнало след като няколко десетки младежи, според местни медии на възраст между 15 и 18 години, се отделили от мирната демонстрация, сложили си качулки и атакували търговския район около площад „Луиз”.Нападнати са били  най-малко 2 магазина, както и полицейска кола.

От една седмица в Париж, Берлин и други големи европейски градове се свикват често несъгласувани с властите митинги срещу съвременното робство, в което се оказват много искащи да стигнат до Европа мигранти. В страни като Либия трафикантите на хора често лишават искащите да влязат в ЕС от най-базовите им човешки права, издевателстват над тях и ги третират като обикновена стока.

Миналата седмица непозволено шествие премина по „Шан-з-Елизе” в Париж, където отново се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицията.Вчера в Брюксел силите на реда са използвали хеликоптер и водни оръдия срещу демонстрантите, като по първоначална информация ранени няма.

Това е трети случай на сблъсъци между протестиращи и полиция в Брюксел в последните седмици. Най-мащабен беше проблемът, когато мароканци, живеещи в града, излязоха да празнуват класирането на националния им отбор по футбол за световното първенство в Русия през 2018.  Тогава отново десетки бяха задържани от полицията. 

Източник: vesti.bg

Коментари в сайта

Последни новини