От х:

Днес в x:

Уволнен банков служител завлече Мартин Петров с близо 4 милиона лева

Бившият национал и играч на ЦСКА Мартин Петров е сезирал прокоратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в УниКредит Булбанк АД, информира "Труд". Писмото е заведено на 17 ноември тази година.

"За съжаление тази афера е факт. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков. Надявам се той да помогне накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни", заяви Мартин Петров.Звездата установил измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Той не бил наясно, че банковите извлечения са фалшиви.

Мартин Петров има претенции към вътрешния контрол на "УниКредит Булбанк". А също така и затова, че не е уведомен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал справки от трезора за движението на парите му. Той настоява да се разследва и възможността да е станал жертва на организирана престъпна група.

От банката също коментираха случилото се: "Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация - да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи".

Източник: topsport.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Георги
    1 0
    19:09, 1 дек 2017
    Банките винаги крадат парите на клиентитеси хората внасят пари в банкаката да не стоят в къщи а Банка ДСК какво прави без дате обслужва всеки месец взима такса 2,80,лв сгласнисме дани обслужи и тогава да взима такса ,,,,Банка ДСК,, в гр,Първомай обл,Пловдив,,, РЕКЕТИРА,, КЛИЕНТИТЕ СИ ,,взима такси без да обслужва клиента всеки месец по 2,80,Лв ,,,,,, Общамсе към МИНИСТРИТЕ на Република България това реалнолие Банка ДСК без да ни обслужва всеки месец да ни таксува

Още новини

Последни новини