От х:

Днес в x:

Сталоун, ДеНиро и Иструуд, Чикаго и Невърленд и още по TV1000

Декември по филмотечния TV1000 започва със Силвестър Сталоун в „Копланд“ , Робърт Де Ниро във
„Всичко ни е наред“ – от 11.12, и любимия Клинт Истууд, отличен с „Оскар“ за режисурата си на „Момиче за милиони“
– най-добър филм за 2005-та, с Хилъри Суонк и Морган Фрийман – тогава също
отличени със статуетки!

На Коледа - мюзикъла „ЧИКАГО“ с разкошните Катрин Зита-Джоунс и Рене Зелуегер. На Бъдни
вечер - „Пътят към Невърлен“ с Джони Деп И Кейт Уинслет, а на 26 декември - най-откачените
„Братя Грим“ на Тери Гилиъм с Мат Деймън, Хийт Леджър и Моника Белучи

Копланд - Понеделник, 4 декември, в 21:30
Жанр: Криминален/ драма/ трилър, Година: 1997
Режисьор: Джеймс Манголд
В ролите: Силвестър Сталоун, Робърт Де Ниро, Харви Кайтел, Рей Лиота, Джанин Гарофало, Робърт Патрик, Майкъл Рапапорт

Фреди Хефлин е шериф на място, което всички наричат "Копланд" - малък и привидно спокоен град, населен от висшите полицейски служители, на които Фреди винаги се е възхищавал. Но нещо уродливо се е заселило зад мирната фасада на града. Фреди разкрива огромна, смъртоносна конспирация между местните жители и е принуден да предприеме действия, правейки опасен избор между защитата на своите идоли и спазването на закона.

Всичко ни е наред - Понеделник, 11 декември, в 21:30
Жанр: Приключенски/ драма, Година: 2009
Режисьор: Кърк Джоунс
В ролите: Робърт Де Ниро, Дрю Баримор, Сам Рокуел, Кейт Бекинсейл, Мелиса Лео

Наскоро овдовелият, страдащ от сърдечни проблеми Франк Гуд живее сам в Елмира, Ню Йорк.Той се е пенсионирал от работата си във фабриката, горд, че е подтикнал децата си да успеят. През лятото четирите му деца заявяват, че не могат да дойдат за семейната сбирка, така че, без да се съобразява с лекарските предписания, Франк решава да изненада всеки един от тях с неочаквано посещение.

Той тръгва да види сина си с артистична кариера в Ню Йорк, дъщеря си, изпълнителен директор в Чикаго, другия си син, концертриращ диригент, понастоящем в Денвър, и последната си дъщеря, изпълнител във Вегас. Нищо не се случва, както си го е представял или мечтал. Ще му покажат ли истинските си лица и ще може ли баща им да се адаптира?

Момиче за милиони - Понеделник, 18 декември, в 21:30
Жанр: Драма/ спорт, Година: 2004
Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Клинт Истууд, Хилари Суонк, Морган Фрийман, Джей Барушел, Антъни Маки, Майкъл Пеня

Амбициозната боксьорка Маги Фицджералд иска да се учи от най-добрите и се заема да убеди Франки Дън да ѝ стане треньор. В началото той отказва да тренира жена. Франки води самотно съществуване, отчужден от единствената си дъщеря и допускайки до себе си малко приятели. Маги е малко нескопосана, но показва много кураж на ринга и той в крайна сметка омеква. Маги не само се доказва като боксьор, какъвто той винаги е искал да има под крилото си, но и като приятел, който запълва огромната празнина в живота му. Кариерата на Маги се развива главоломно, но инцидент на ринга я кара да помоли Франки за една последна услуга.

Пътят към Невърленд - Неделя, 24 декември, в 19:30
Жанр: Биография/ драма/ семеен, Година: 2004
Режисьор: Марк Форстър
В ролите: Джони Деп, Кейт Уинслет, Джули Кристи, Дъстин Хофман, Рада Мичъл, Ян Харт, Кели Макдоналд

В Лондон през 1903 последното произведение на известния автор на пиеси Джеймс Бари е предизвикало не особено положителни отзиви, което той очаква дори преди премиерата. Провалът налага на Джеймс да напише бързо друга пиеса, защото импресариото Чарлз Фроман се нуждае от нова, за да спаси театъра си. Излизайки на разходка с кучето си, донякъде за да се отдаде на творчески размишления, Бари се натъква на семейство Луелин Дейвис - наскоро овдовялата вдовица Силвия Луелин Дейвис и нейните подрастващи синове. Бари и семейството се сприятеляват, предимно поради това, че той и момчетата стимулират взаимно детското си въображение. Силвия отваря вратите на дома си за автора и той се превръща в член на семейството.

Чикаго - Понеделник, 25 декември, в 19:30
Жанр: Комедия/ криминален/ мюзикъл, Година: 2002
Режисьор: Роб Маршал
В ролите: Рене Зелуегър, Катрин Зита-Джоунс, Ричард Гиър, Джон Райли, Доминик Уест, Колм Фиори

Убийците Велма Кели, певица и комедиант, убила сестра си и съпруга си, след като ги заварила заедно в леглото, и Рокси Харт, убила приятеля си, когато открила, че няма да я направи звезда, са осъдени на смърт по едно и също време и се борят за славата, която ще ги спаси от бесилото през 1920 в Чикаго.

Братя Грим - Вторник, 26 декември, в 19:30
Жанр: Приключенски/ комедия/ фентъзи, Година: 2005
Режисьор: Тери Гилиъм
В ролите: Мат Деймън, Хийт Леджър, Моника Белучи, Макензи Крук, Питър Стормаре, Джонатан Прайс, Лина Хийди

Уил и Джейк Грим са пътуващи артисти и колекционери на приказки, които пътуват от село на село, преструвайки се, че спасяват жителите от омагьосани създания, изпълнявайки екзорсистки ритуали. Предстои им обаче голямо изпитание - да се сблъскат с истинско приказно проклятие, което изисква непресторена смелост.


Гринч - неделя, 3 декември, в 17:00 ч.
Жанр: Комедия/ семеен/ фентъзи, Година: 2000
Режисьор: Рон Хауърд
В ролите: Джим Кери, Тейлър Момсен, Джефри Тамбор, Кристин Барански, Бил Ъруин

Той е злобен и зелен, и повече от всичко мрази празничния сезон, така че решава да открадне Коледа. Джим Кери е в ролята на Гринч в адаптацията на класическата история на Доктор Сюс. Високо в планината Кръмпит, Гринч наблюдава жителите на градчето Ху-Вил, заети с радостна подготовка на предстоящата Коледа. Той решава, че му е писнало от цялото това щастие и решава да открадне Коледа от Ху-Вил. Почетен с многобройни номинации и носител на "Оскар" за грим, завладяващият филм чудесно улавя магията в света на д-р Сюс и е истинска коледна класика!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини