От х:

Днес в x:

500 лева заплата за рецепционисти с английски и 2000 лева за дървосекачи

Две свободни работни места за рецепционисти в хотел, обявиха от Бюрото по труда в Хасково. Желаещите за позициите трябва да владеят английски език и да имат компютърни умения. Те ще работят на 12-часови смени и ще получават по 500 лева заплата.

В сводката в Агенцията по заетостта все още стои обявата за набиране на десетима дървосекачи, които ще бъдат наети на четири пъти по-висока заплата. За кандидатите за горски работници не се изискват специфични умения. Те ще бъдат назначени на половин работен ден.

На минимална работна заплата се търсят и двама стюарди или стюардеси в транспортна фирма, които трябва да владеят английски език.

Към момента в Бюрото по труда са обявени общо 76 незаети позиции.

Свободни работни места за лекари обявиха и от МБАЛ-Хасково.  Болницата търси лекар специализант по Ендокринология и болести на обмяната и лекар специализант по Кардиология.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    7 -10
    10:05, 12 ное 2017
    Какаво означава "риципционист"?Човек който пише рецепти или това е поредната тъпа дума в бедния БЪЛГАРСКИ език?
    • K
      K
      3 0
      01:01, 15 ное 2017
      Думата идва от рецепция... Което идва от френски и означава приветствам/приветстване. Рецепта е съвсем друга дума. Ала ти...ме съмняваш че правиш разлика.
    • K
      K
      0 0
      01:02, 15 ное 2017
      И го заслужаваш....
      Простак
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    34 0
    10:48, 12 ное 2017
    Хотелиерите да си работят самички.
  • 3
    Как ви звучи следната обява: Търся работник в склад (или реално казано - хамалин) който да разтоварва, приема, подрежда стоката, запознава клиентите с наличностите в склада, оформя поръчките им, товари ги, оформя фактурата и трябва да има компютърна грамотност и да се работи и в събота до обяд. И всичко това за от 500 до 700лв бруто.
    Всички тези изисквания към хамалина, упс - складовия работник, в нормалните държави се изпълняват от трима човека - Началник склад - оформя заявки и приема стоката, и е МОЛ. Пласмент - продава стоката и оформя заявките на клиентите. Началник склада и Пласмента оформят първичните счетоводни документи. Хамалина товари, разтоварва и подрежда.
    От този вид са 95% от обявите за работа на хасковските "работодатели" Затова градът запустя и падна под 40 000 като население. Обзалагам се, че след още няколко години, хасковските "работодатели" ще са доволни и на работници, които горе-долу разбират и могат да говорят български език.
    Няма да се разпростирам за обявите, в които има изискване за владеене на английски, френски или немски език или за инженерните специалности. И в тези обяви самозабравата на хасковските работодатели е пълна.
    Да не говорим за работното време! Сигурно на пръсти се броят фирмите, в които се спазва що годе някакво работно време и брои на отработени часове и нощен труд, както е описано в Кодекса по труда.
    • Гр
      Гражданин
      13 -7
      13:06, 12 ное 2017
      Много хубаво сте го описали , но ситуацията е красноречива- 2000 лв дървосекач,500 лв хотел. Първи курс икономика, курс микроиномика- нарича се търсене и предлагане. Бизнеса с дърва върви, няма хора за тежък физически труд - цената расте. Хотелите кретат , желаещи за лека работа бол- няма цена. Това е. На всеки един за тежък физически труд ще намерите поне трима за хотел, магазин , офис и т.н. Личен опит. Това е.И да бягат хора от града къде да идат. когато човек няма квалификация ще му падне от небето в Германия ли, например. Пак си остава на дъното, но има повече работа, не е гладен, купува си без проблем колица, пак стара и е доволен. Това е
  • 4
    Уп
    УПС
    22 0
    13:04, 12 ное 2017
    Развитие икономики имат остра нужда от работна ръка. В България ще внесат работници от Украйна, Молдова и Беларус, ама за 2 месеца, и те ще поемат на запад. БГ си отива, всички знаем защо, .....................................
    • Гр
      Гражданин
      5 -7
      13:12, 12 ное 2017
      Не се коси. Молдова , Украйна и т.н не са в ЕС. Следващите поне 15 години ще захранват нашата икономика с кадри както ние европейската .
    • Ро
      рОботодател
      12 -1
      17:43, 12 ное 2017
      До гражданин: По тази логика - само на търсенето и предлагането може спокойно да закрием училищата, университетите, театрите и т,н, по населените места извън София, Пловдив и Варна. Не е необходимо в провинцията да има образование и култура и т.н. защото дървосекача няма да рецитира Шекспир, нали? Използвам тази хипербола, за да разберете несъстоятелността на вашата теза, защото търсенето и предлагането е валидно за потреблението и търговията, производството на стоки и услуги, цени и т.н. но не може просто така да се прехвърли в неикономически сектори като образователна политика, културна политика, социална политика, регионална политика, професионална реализация и т.н.. Вие явно сте отсъствали от тези часове по икономика иначе нямаше да сте в заблуда относно търсенето и предлагането. Ако искаш качествен инженер, офис работник, рецепционнист с един или два западни езика, но предлагаш обидно ниска заплата няма да намериш свестен кадър! Не виждате ли какви олигофрени назначават по офиси, магазини и .т. точно защото, г-н Гражданино, са следвали вашето разбиране за икономиката. По - голямата беда е, че и управленците на Хасково, също като вас, са отсъствали от часовете по икономика и следват вашето разбиране, което доведе един град с население над 80 000 до население, което вече е под 40 000. Проверете.
  • 5
    Що се кесите бе най важното в България е БОЙКО и ЦЕЦО да са на власт и да се дуят -БОЙКО като ПУЯК и Цецо като Буратино А вас кой ви е ------
  • 6
    Ал
    Ален Делон
    18 -2
    15:53, 12 ное 2017
    Нали Цецо и Дилянчо казаха че за Хасковския регион са отпуснати и усвоени 200 милиона лева!!!Къде са и за какво са усвоени тези пари!!!Или който не е към,кумец,сват,брат,калинка ,братовчед ще духа супата!?!?!?
  • 7
    Ка
    касерола
    0 0
    19:14, 12 ное 2017
    Хотелите са още от времето на луканов!
  • 8
    Въ
    Възпитател
    16 -1
    20:04, 12 ное 2017
    12 часа работен ден,английски, комп. грамотност, и 500лв заплата.... хахаха и свирки да могат да правят на клиентите също за забравили.... как не ги е срам тези хотелиери алчни .........
  • 9
    Ee
    ee
    10 -1
    20:17, 12 ное 2017
    Всяко нещо сега си има предистория. Назад назад назад......... Ако АЕЦ Белене беше построена навремето, ако Козлодуй не беше затворена....... Навсякъде градския транспорт щеше да е на електрик. Сега нямаше да се търсят дървосекачи, защото щеше да има евтин ток. Нямаше всеки ден да ни пеят по радиото, че въздуха е мръсен. И дайте да спрем колите защото са стари и замърсяват. И отиваме в началото . Как с 500 лева ще си купи нашенеца нова кола , за да не трови въздуха. Никак.
  • 10
    Фа
    Факт
    19 0
    21:52, 12 ное 2017
    Лято. Море. Гърция. Средно голям семеен хотел с трийсетина стаи. На рецепсията работи жената на собственика. Двете му дъщери са камериерки. Храната за закуска и вечеря поръчват от кетъринг фирма, и когато тя пристигне двете момичета и майка им сервират и отсервират. По това време бащата, собственик на хотела, седи на рецепсията. Когато не е на рацепсията снабдява нужното за хотела, оправя дребни повреди и т.н. Собственика кара десетина, петнайсет годишно пикапче което изпълнява функцията и на семейна кола. В най-активния сезон си позволява да наеме още едно, две момичета които да помагат.
    Лято. Море. България. Средно голям семеен хотел с трийсетина стаи. Собственика, най-често софиянец, не се е вяскал в хотела от година. Жената на собственика по цял ден е по фризьорки и на кафе с приятелки. Дъщеря му е в чужбина. Собственика кара последен модел Мерцедес. Жена му и дъщеря му също имат нови коли. Хотела се управлява от управител. На рецепсията работят още две служителки. По етажите две, три камериерки. В барчето и в ресторанта на хотела работят още пет, шест човека. Общо десетина човека персонал. Е как тези десетина човека да получават сносни заплати като приходите едва стигат да се поддържа стандарта на живот на чорбаджията.
  • 11
    Му
    Муму
    2 0
    09:48, 13 ное 2017
    За същата работа /рецепционист/ в Лондон дават 1500 паунда...С 1000 паунда можеш да живееш, вкл. квартира с други... 500 можеш да спестяваш. Какво да говорим?
  • 12
    Ва
    Ван дам
    0 0
    12:57, 22 сеп 2019
    Кауни никой няма да дойде да ви бачка по 12 часа за 500лв бе нещастници😱😠😠😠Балъците отдавна свършиха. ХОРАТА ОТИВАТ В ГЕРМАНИЯ, Испания, Малта, Шотландия, Кипър. ТАМ И НАЙ НИСКАТА ПОЗИЦИЯ Е 1500 ЕВРО, ЧЕ И 1800 ЕВРО(3600ЛВ.)Малоумници вече ще има да молите ОП да ви доставят работници от Украйна, Молдова и Индия 😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Последни новини