От х:

Днес в x:

11 фирми искат да правят детски и спортни площадки в Хасково

Изображение 1 от 2

    11 фирми са подали оферти за обществената поръчка на община Хасково за възстановяване и изграждане на нови детски и спортни площадки в Хасково. Това стана ясно днес, когато пликовете с документите им бяха отворени от комисията в администрацията. Председател е заместник-кметът Велин Балкански.

    Обществената поръчка е за над половин милион лева. Обособени са осем отделни позиции за детски и спортни площадки и възстановяване на паркове в различни части на града, включително в занемарените квартали Болярово и Хисаря.

    Общо офертите са 30, защото някои от фирмите кандидатстват за няколко обособени позиции, обясни Велин Балкански. Фирмите кандидати са “Про инвест”,, “Джемер”, “Евротранс”, “Водно строителство”, “Електростроежи”, “Пирс Д”, “Атастрой”, “ТиВиБи Авангард”, “Никополис билд”, “Изоглас строй”, “Строй инвест”.

    Ето и кои места в Хасково ще се облагородяват:

    Детски площадки ще бъдат изградени в кв. Болярово, където стойността на проекта е за над 90 хиляди лева. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св.Харалампии“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.

    Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, “Ген.Радецки“ и „Мадара“, за нея са определени над 97 хиляди лева.

    Третата обособена позиция е детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени повече от 66 хиляди лева.

    Ще се облагороди и мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания, а сумата за това благоустрояване е 37 550 лв.

    Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ , и „Люлин“, южно от гаражите на улица „Родопи“, за там са предвидени 40 хиляди лева.

    Площадката в квартал Хисаря е в края на улица „Пещера“, до блока. Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенис маса. Предвидено е и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е над 136 хиляди лева.

    Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. “Стефан Стамболов“, за там са предвидени над 37 хиляди лева.

    Планирано е облагородяване и на простраство между улиците „Каменна“, „Охрид“ и „ Стоян Заимов“, освен нови стълби от южната страна там ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка, там ще се подменя част от настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този проект е 17 102 лв.

    Комисията трябва да приключи работа и да предложи на кмета да сключи договор с победителите до 31 януари догодина.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Чу
      чудомир
      21 -9
      12:34, 8 ное 2017
      днес е 8 ноември . какво по дяволите ще прави тази комисия до 31 януари догодина. 11 фирми са, по една на седмица ли ще гледат. това е безобразие. бавните маниери на кмета явно са присъщи и за администрацията му.
      • Об
        общинар
        17 -6
        13:17, 8 ное 2017
        има закон за обществените поръчки ЗОП, по него е така. Да не си ги съчинява кмета сам тези срокове. Пък и това е краен срок, кой е казал , че до него ще се влачат
      • До
        До Общинар
        8 -1
        17:00, 8 ное 2017
        Глупости на търкалета! Къде в ЗОП е фиксирано колко да е срока за работа на комисията?! Няма такъв текст. Кмета го определя с негова заповед! И може при нужда да го удължава. Като не разбирате поне не заблуждавайте хората!
    • 2
      Не
      НЕДОВОЛНИ
      6 -9
      13:39, 8 ное 2017
      А кв. Република пак го забравиха. Там май не живеят хора. До общежитието изчезна детската площадка, нова не се изгради. Уж щеше да има? На мястото на другата площадка построиха дом за деца с увреждания. Нека, ама и детска площадка да направят. Къде има друга в близост?Никъде.
    • 3
      Хю
      Хюстън
      7 -2
      13:54, 8 ное 2017
      Да го ду****т ******ите!!!!!
    • 4
      Ха
      Хасково
      12 0
      14:22, 8 ное 2017
      Кмете кво стана кв.Изгрев ул/те Панагюрище,Петрич,Кричим и другите много обещаваше на изборите.
    • 5
      Зл
      златка
      10 -2
      14:51, 8 ное 2017
      Жетва е сега пей Балкан и се радвай на Дедо.
    • 6
      Ра
      рашев
      4 -2
      20:45, 8 ное 2017
      Какви детски площадки искате в кв. Република бре?!!! Там от асфалта на узонджовския феодал няма място за една тревичка да поникне. Кога я ядохте кебапчета и гласувахте по съвест, защо тогава не питахте мустакатия и неговите верни авери благодарение на които изгуби изборите за построяване на детски площадки!?
      "Котката се сгада на улука"! -хасковска мъдрост.
    • 7
      Кц
      Кцьъжоно
      0 0
      22:37, 8 ное 2017
      А Орфей ? Какво стана кметее?забрави ли ни пак и ти?
    • 8
      Ер
      Ерджан
      0 0
      07:35, 9 ное 2017
      СТРОЙ ИНВЕСТ -Не беше ли на ,предишният ни управник ?????????????????
    Последни новини