От х:

Днес в x:

21 °C

1,3 млрд.лв.от ЕС за проекти през 2018 година

Повече от 40 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 1,3 млрд.лева ще бъдат обявени през следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС.

На заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС към Министерския съвет бяха приети индикативните годишни работни планове на програмите за 2018 г., съобщиха от Правителствената пресслужба.

Договорените средства по оперативните програми и Програмата за морско дело и рибарство към края на октомври тази година възлизат на малко над 8 млрд. лева или близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали съответно малко над 14% от бюджетите на програмите или близо 2,5 млрд. лева. По Програмата за развитие на селските райони са били сключени договори за над 1,7 млрд. лева или около 30,4% от средствата за селскостопански проекти до края на програмния период. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лева към бенефициентите.

България е приключила и  отчитането на физическото и финансовото изпълнение на програмите от първия за страната програмен период 2007-2013 г. и отчита над 95% изпълнение на финансовата рамка, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който е председател на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС. По думите му, веднага след края на Председателството, в средата на 2018 г., стартира подготовката за следващия програмен период, като още отсега трябва да бъде засилен капацитетът за правене на секторни политики при спазване на основен принцип за допълняемост на инвестициите, така че фондовете да допълват, а не да заместват националните инвестиции.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Хм
  хм
  2 0
  17:43, 6 ное 2017
  Минава ли ви през ума че за това което ни причиниха твърде малко пари ни дават! Да отворим границите, ооо, колко хубаво! Демокрация и всякакви други глупости! И кво стана! Прибраха ни най милото и сега сме задния двор на Европа! Искали бежанци, чудесно но да си ги прибират направо със самолетите, да не минават през нас! За това което ни причинихте трябва да плащате много повече!

Хороскоп за 07.05.2021

Последни новини