От х:

Днес в x:

Разбиха престъпни групи в Бургас за дрога и трафик на хора

12 души са арестувани днес при спецакция на ГДБОПсрещу наркоразпространението в Бургас.

На 8 от претърсените 10 адреса са открити марихуана и синтетични наркотици. При обиските са открити и боен пистолет, ловна пушка, бухалки, везни, както и модерна инсталация за отглеждане на марихуана. В лицата е открита и дрога.

Ръководителят на Специалната прокуратура Иван Гешев обяви, че Групата е наблюдавана от юни. Действала е в района на Поморие, Слънчев бряг, и кварталите "Рудника" и "Мина Черно море". Най-вероятно изловените членове на бандата ще получат и други обвинения, защото са упражнявали насилие върху дилъри, които са искали да се откажат или не са работили за тях, допълни той.

Целта на ГДБОП е покрай разбитата банда да се стигне до следващото звено в престъпната схема, заяви шефът боаджии Ивайло Спиридонов.

Двамата с Гешев обявиха, че е разбита и още една престъпна група-за трафик на хора. Трафикантите са прибирали мигрантите от границата с Турция, откарвали са ги в Бургас, след което по канала са ги прехвърляли в София, където сборния пункт за настаняването им е било "Модерно предградие" . От столицата чужденците са прекарвани до Видин. От трафикантската група са задържани 8 души, четирима от тях- сирийци. Като единият от сирийците е с хуманитарен статут.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини