От х:

Днес в x:

Университета Бъркли пусна онлайн курс "Науката на щастието" (видео)

Всички искаме да бъдем щастливи и има безброй идеи за това, какво е щастието и как можем да го постигнем. Но не много от тези идеи се основават на науката. Един нов курс на Университета Бъркли се появи в образователната платформа edX и в него се преподава щастие. Курсът е безплатен, с продължителнот 8 седмици, като изисква 4-5 часа седмично за занимания.

„Науката на щастието“ е първият MOOC (massive open online course) по науката позитивна психология, която изследва корените на щастливия и смислен живот.

Курсът обещава едниот най-провокативните практически уроци от тази наука, показвайки как върховите изследвания могат да бъдат приложени към собствения ни живот.

Курсът на UC Berkeley запознава с фундаментална находка на положителната психология, че щастието е неразривно свързано със силните социални връзки и допринася за по-голямото добро. Студентите ще научат за междудисциплинарните изследвания, подкрепящи този възглед, в областта на психологията, неврологията, еволюционната биология и извън тях.

Нещо повече, „Науката на щастието“ предлага на студентите практически стратегии за взимане и подхранване на собственото си щастие, включително изпробване на няколко подкрепени от научни изследвания дейности, които подпомагат социалното и емоционалното благополучие и изследват как собственото им щастие се променя по пътя.

Обучителите са водещи в позитивната психология, но и талантливи учители, способни дана правят науката забавно и лично. Към тях се присъединят световноизвестни експерти, обсъждащи теми като съпричастност, внимание и експерти по благодарност, включително Барбара Фредриксън, Пол Екман, Соня Любомирски и Джон Кабат-Цин.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини