От х:

Днес в x:

Читалище Заря ще е достъпно за хората с увреждания до месец

Изображение 1 от 3

    Най-голямото читалище в областта-хасковското „ Заря“ ще бъде достъпно съвсем скоро за хората с увреждания. Те ще могат да се възползват от възможността да ползват книгите от читалищната библиотека и ще имат достъп до всеки от етажите на културното средище. Това ще стане възможно след приключването на ремонта, по време на който ще бъде изградена рампа към входа на читалището и асансьор. Това е първия етап на реновирането на читалището. В него ще бъдат ремонтирани и санитарните възли, за състоянието на които се оплакаха преди няколко месеца гости на града, участници в международен фестивал. След ремонта ще има и тоалетна за инвалиди. Започналият вече ремонт е финансиран с 57 000 лв от Агенцията за хора с увреждания. Предстоят още подобрения, които ще бъдат направени в културното средище скоро.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Не
      нещо
      8 -3
      19:02, 4 окт 2017
      Нещо хубаво се случва в този град и няма кой да каже една хубава дума. За Добрев и за Беливанов хиляди коментари, а тук нищо. Явно започват малко по-малко да си проличава работата от новото управление и да излиза наяве. Жалко, че така се случиха нещата в общината.
      • Не
        Незапознат
        7 0
        21:30, 4 окт 2017
        Може би защото не хубавите работи които стават са явно повече и хубавите избледняват.Но да се върнем на темата.Това което се прави едва ли някой ще каже че е лошо.Но доколкото си спомням имаше проблем с отоплението.Зимата сградата почти беше неизползваема.Миналата година ако не се лъжа през ноември беше се раздухал случая.Общината тогава уж се зае с проблема но той май постепенно се разми във времето.Поне аз не съм чул да има някакво развитие.Да се надяваме че до 1 ноември когато е Денят на народните будители това което захванато поне до някъде да свърши.
    • 2
      Ку
      Култура
      7 -1
      22:49, 4 окт 2017
      В новината няма хляб и зрелища, какво да коментират! Най- накрая нещо се размърда и в читалището! Срамота беше толкова години да не се обръща внимание на тези проблеми - инвалидна рампа, тоалетни, отопление, вентилация, зала, сцена, осветление, ел инсталация... и т.н. И сега ще направят отопление, обаче за горещите и задушни дни, нещата ще си останат същите! Сега е моментът да се мисли и работи в перспектива! А не както с улиците и водопроводите - първо асфалтираме, после копаме! Направете го, както му е редът, защото в жегата и при пълна зала вътре, не се диша! Най- голямото читалище в южна България трябваше отдавна да е с европейски вид! Жалко, че Консулов напусна, защото той е в основата нещата да се размърдат и случат!
    • 3
      За
      За култура
      6 0
      09:54, 5 окт 2017
      За култура, малко хора се сещат, в тези тежки за народа времена. И когато има такава хубава новина ,трябва да я разгласим. Приведствувам това начинание, и пожелавам на всички ,да се свърши качествено работата, и във срок.
    • 4
      Ян
      янко митев
      5 -5
      10:08, 5 окт 2017
      Този който се е кръстил култура си няма хал хабер какво е нужно да стане читалище "ЗАРЯ" .Нужни са милиони и колкото по скоро толкова по добре.Звук, осветление,мултимедии,отопление(климатици скъпи) и тогава най добрата зала в Хасково ще приема концерти ,фестивали , събития и те ще бъдат на нужното ниво и отговарящи на изискванията на сегашното време.Това 57 хиляди е смешно.По точно е усвояване на средства за кръпка...Освен това една рампа читалището можеха да си направят сами преди много време стига да искаха.Не бъркайте политиката с култура.
    • 5
      Ми
      Митко
      0 0
      13:50, 5 окт 2017
      Янко много си прав, да не се бърка културата с политика! Георги Иванов е влизал 2 пъти в читалището за 16 години управление, един път като го избраха и после като загуби изборите! Това което се прави в момента е нещо ново а не кръпка!
    • 6
      Ян
      янко митев
      0 0
      14:52, 5 окт 2017
      Точно на мене ли обяснявате? Не ви ли е неудобно?
    • 7
      Ан
      Ана
      1 0
      14:59, 5 окт 2017
      Театъра, зала Дружба, Спортната площадка се ремонтираха, а това читалище не, защо ли ?
    • 8
      Ро
      Росен Божилов
      1 0
      18:18, 5 окт 2017
      Янко всички знаем какво е нужно и какво трябва да стане! Важно е,че все пак от някъде се почва след толкова години! Ако не се лъжа в скоро време ще започнат и ремонта по отоплението на сцената! Дано да стане!

    Още новини

    Последни новини