От х:

Днес в x:

Хор „Орфей“ с грамота от министър Банов за 40-та си годишнина

Грамота получиха от министъра на културата Боил Банов хористите от „Орфей“ за празничния си концерт по случай 40-та годишнина от създаването на формацията.

Титулуваният хасковски хор ще отбележи годишнината си тази вечер с голям концерт от 18 часа на сцената на Младежкия център под ръководството на диригента Елена Цветкова.

За празника си хористите получиха и поздрав адрес от Българския хоров съюз. На концерта ще присъства и зам.-председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци проф. д-рЮлиан Куюмджиев.

Джазмените от „Станислав Арабаджиев трио“ ще представят заедно с хор „Орфей“ в концерт „Nidaros jazz mass“ на английски композитор и дългогодишен член на Кембриджския Choir of King’s College, Боб Чилкот. Освен децата от хор „Орфей“, в изпълнението ще се включи и камерната формация „Орфей+”.

За юбилейния концерт в Хасково се очаква да пристигнат от близки и далечни страни по света бивши хористи. Гост-водещ ще е актрисата София Кузева, която се връща в Хасково специално за събитието от Берлин, където живее от години.

Навръх честването на Независимостта ще прозвучат освен нови произведения и някои от първите песни, изпети от хоровият състав, който е събран през 1977 година.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини