От х:

Днес в x:

Млад мъж похитен, бит и насилен след познанство в нета

30-годишен мъж от Бургас е бил отвлечен, пребит жестоко, връзван със свински опашки и сексуално малтретиран след фатално запознанство с млада жена във Фейсбук.

Това съобщи на пресконференция апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Младият мъж, който работи като шофьор на ТИР в Германия, е бил държан в плен над 30 часа в къща в сливенския квартал "Комлука".

На 8 септември вечерта бургазлията отива на гости на 30-годишната Диана Куртева в Сливен. Двамата се запознават в социалната мрежа в началото на годината и близо 8 месеца поддържат връзка онлайн. През август била осъществена първата среща на живо. Куртева пристигнала в Бургас, където шофьорът похарчил около 2000 лева, за да обикалят по заведения и ресторанти.

Когато пристигнал в Сливен обаче бургазлията и сливналийката се скарват. Тогава в стаята нахлуват двама мъже с качулки на главата, повалят младия мъж на земята, връзват го със свински опашки и кошмарът започва.

„Следва тежък побой, като реално няма здраво място по себе си. В побоя много активна е била и жената. С него за извършени сексуални извращения, заплашван е, че ще бъде побит на кол, както и с лозарски ножици”, обясни Любомир Петров, цитиран от "Бургас Инфо".

Според разследващите всичко е било предварително подготвено. Бургазлията е демонстрирал добър начин и живот и Диана и двамата й съучастници са опитали да вземат парите му.  Те прибрали две дебитни карти и се опитали да ги източат онлайн, но не успели. Затова взели двамата му телефона и 200 лева, които е носил в себе си. Слагат лепенка на устата му, вкарват го в багажника на колата му и го оставят в района на Карандила.

В неделя сутринта младият мъж успява да се прибере сам в Бургас и подава сигнал в полицията. От срам обаче той не разказва пълната история на криминалистите. Първоначално шофьорът твърдял, че е отвлечен в морския град от непознати.

"Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Петров.

Диана Куртева и 32-годишният Станислав Стоянов от Сливен са задържани и са им повдигнати обвинения. Днес ще бъде гледана мярката им за неотклонение в Сливенския съд.

Директорът на полицията във Сливен Димитър Величков уточни, че задържаната Диана е добре позната на МВР, тя е наркозависима. Стоянов също е криминално проявен и осъждан. Лежал е в затвора за кражби, грабежи и наркотици.

Има и трети заподозрян - мъж на 24 години, но засега полицията отказва информация за него.

За противозаконното лишаване от свобода закон предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години, а за грабежа за 3 до 10 години. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ех
    ехо
    7 0
    16:08, 14 сеп 2017
    Колко години ще дадат за блудството с момчето или това не е наказуемо?
Последни новини