От х:

Днес в x:

13 °C

Тони Златков лично дал парите и помолил МВР да не го следи

"Просто ги хвърлих от един мост както ми беше наредено", коментира Тони Златков за парите от откупа на Андриан. "Възстановяваме се постепенно след огромния шок", това обясни бащата на отвлечения Адриан пред БТВ. Момчето също се възстановявало плавно.

Благодарение на помощта на приятели и партньори, Златков успял да събере сумата за около 4-5 дни. По негови думи имало и изисквания в какви банкноти да бъдат предадени парите. Той лично помолил МВР да не го следят.

Тони Златков обясни за първия момент, когато са видели момчето - "Беше много дезориентиран, когато се прибра и страшно стресиран. Прегръщахме го, радвахме се, бяхме безкрайно щастливи и разбира се притеснени какво му се е случило".

"Той е добър, нормален млад човек, които е тръгнал по своя път на развитие. Той е изключително силен и уравновесен. Но никога не е попадал в такава ситуация", обясни за Адриан баща му. Тони Златков няма представа дали похитителите са разговаряли със сина му.

Златков си припомня

нещастния ден, в който синът му изчезва.

15 мин. след като Адриан тръгнал за работа, излязъл и баща му, сутринта вкъщи имали оперативка. "На 500 м. видях колата отворена, тогава разбрах, че нещо лошо се е случило. Търсих го по телефона, но телефонът му беше в колата", спомня си Тони Златков. "На следващия ден получих сигнал чрез смс", коментира Златков и добав, че комуникацията между него и похитителите била само чрез съобщения.

10 мин след като видял празната кола на сина си, Тони Златков звъннал на телефон 112 и тръгнал към полицейско управление.

Няма заплахи, че синът му ще бъде убит. По мнение на Тони Златков и похитителите са избягвали допълнително драматизиране. На въпрос дали хората, с които си е комуникирал са били грамотни и културни, Златков отговори, че съобщенията били възпитани.

Златков не можел и не искал да навлиза в детайли. "Детайлите са неправилна и опасна зона, която аз не бих искал да коментирам", обясни бизнесменът. Той обясни, че е поддържал връзка с МВР през цялото време. По думите му никой не може да изолира полицията. Тони Златков не назова сумата, която е платил като откуп за живота на сина си.

"Въобще не сме спали, не сме се хранили - най-големия кошмар в нашия живот", призна Златков. Тези дни са били за събирането на парите, потвърди той.

"Не смятам, че под никаква форма нашите бизнес действия са застрашавали нечии бизнес интереси", каза Златков пред телевизията и допълни, че не мисли, че някоя друга фирма, която иска по-голям дял, би тръгнала по такъв начин да се справя.

За палежите на автопарка му през април, Златков подозирал техен длъжник. Той обмислял дали палежа не е подготовка, за да може да се тръгне в друга посока. "Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава с отвличането на Адриан", казва той.

"Категорично не е възможно да е похитен от някой от приятелския кръг,
точно неговия тип хора - млади интелигенти мъже, които са тръгнали по своя път на развитие", категоричен е бащата на Адриан.

От разказа на Тони Златков стана ясно, че Адриан вече е разговарял с полицията. Когато са го отвлекли са имитирали полицейска акция, похитителите били с качулки и маски.

За разследването бизнесменът заяви, че смята, че хората действат изключително добре.

"На 50-тата минута вече бяха сформирани два щаба, които работиха по случая.
Учудих се, впечатлен съм от бързата реакция. Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие и съдействие. Изключително се издигнаха в моите очи, противно на идеята че нищо не правят".

Късно вечерта в деня на отвличането премиерът Бойко Борисов се обадил на Тони Златков и го поканил в дома си. В дома на Борисов бил сформиран трети щаб по случая. Златков смята, че престъплението ще бъде разкрито. "Страхът и шокът няма да изчезнат за цял живот", обяснява Златков.

Той обясни, че преди отвличането на сина му никой от семейството му, никога не се е притесявали за живота си и никога не са имали охрана. "Вече имаме охрана", обясни бизнесменът.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини