От х:

Днес в x:

Сребро и бронз за танцьори от „Гранд“ в Международен турнир

Изображение 1 от 3

    Двойка от хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ Марин Мартинов и Диляна Димитрова се качиха на почетната стълбичка в Международен турнир в Бургас. Юношите участваха в групата до 13 г. в две категории. Второ място заеха в надпреварата в „Клас 13C”, където съревнованието е в така наречения многобой – комплекс от 10 танца – латино и стандартни. В надпреварата при юноши младша възраст в латино-американски танци хасковската двойка се класира на трето място.

    От клуба по спортни танци похвалиха възпитаниците с доброто им представяне на състезанието в морския град. „Това е голямо израстване на двойката, тъй като в предходното им състезание през май, не успяха да влязат във финалната надпревара“, обясни единият от треньорите им Николай Манолов.

    В 32-то издание на Международното състезание в спортна зала „Младост“ участваха над 300 двойки от цял свят - Германия, Полша, Унгария, Латвия, Гърция, Испания, Швейцария, Дания, Италия, Турция, Румъния, Молдова и България, които се състезаваха в различни възрастови групи и категории. Основни организатори са община Бургас, Българска федерация по спортни танци и местния клуб „Бургас 1957“.

    Скоро местният клуб „Гранд“ организира друго състезание - „Гранд Купа Хасково 2017“, която ще се проведе на 23 септември в зала „Дружба“. В него ще се включи и хасковската двойка Мирослава Дойчева и Любослав Стоев. Победителите от миналогодишното издание се завръщат на сцената след продължителното им отсъствие заради контузия на Мирослава.

    В състезанието в Хасково ще участват и други двойки от местния клуб, както и от страната, все още тече подаване на заявки за участие.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини