От х:

Днес в x:

Facebook променя дизайна си

През идните седмици ще забележите промени в дизайна на Facebook, които ще засегнат както основния новинарски поток, така и коментарите. От компанията заявиха, че така искат да подобрят потребителското изживяване в популярната социална мрежа. Основната промяна идва с премахването на голяма част от сините акценти най-вече в заглавната част на екрана, а освен това са заменени и част от иконите, предава Mobile Bulgaria.

При коментарите под даден пост цветовата гама ще е в сиво и бяло, а самите коментари ще са на светлосив фон, за разлика от използвания досега бял такъв, така че до голяма степен ще заприличат на съобщения в отделни балончета. Потокът от новини също търпи редица промени, като получава по-висок цветови контраст, който подобрява четимостта на текста. Предварителният преглед на публикуваните връзки вече ще е с увеличен размер и всички икони (харесване, споделяне, коментиране) ще са уголемени и с нов дизайн.

В допълнение профилната ви снимка вече няма да е квадратна, а ще стане кръгла. Очакват ни и интересни промени, улесняващи навигацията в потока от новини. Най-сериозното нововъведение при улесняване на навигацията е възможността за предварителен преглед на това къде ще ви отведе дадена връзка, преди да сте я последвали.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини