От х:

Днес в x:

Антъни Иванов: Следващата ми цел са медали от големи първенства

    Плувецът Антъни Иванов, който се класира за финал на 200 метра бътерфлай на изминалото световно първенство вече гони следващите си големи цели. Националният рекордьор на България, който е само на 18 години иска медали.

    "Следващата стъпка в моето развитие е спечелване на медали. Първо от световното за юноши в Индианаполис. Не е непостижимо, но трябва да съм добре подготвен", сподели Иванов при прибирането си в България.

    В Будапеща той направи три плувания под 1:56 минути, а в сериите постави нов рекорд на България с 1.55:55.

    Иванов стана едва четвъртия българин класирал се сред осемте най-добри в плуването. Преди него това постига щафетата 4 по 100 м свободен стил от Колумбия през 1975 година, Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

    Плувецът обясни пред БиТиВи, че преди време е имал колебания дали иска да се занимава с плуване, но мнението на баща му, който е бивш състезател е натежало.

    "Около 10-годишен имах колебание дали да заложа на плуването или футбола. С моите родители преценихме, че имам по-голям шанс да се развия в плуването и така се насочих", каза Иванов.

    Според рекордьора на България плуването е скучен спорт, заради това, че няма разнообразие в подготовката.

    "Постоянно правиш едно и също, но трябва да се примириш, че това се налага за да вървиш напред. Два пъти на ден съм в басейна, тренирам и извън него – т.нар. суха тренировка и също за сила. Имам свободно време единствено в четвъртък и неделя следобед", добави плувецът.

    В момента Иванов обсъжда оферти от университети в САЩ, където да продължи образованието си. Плувецът обаче не мисли да се състезава за Америка.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини