От х:

Днес в x:

След трудова злополука: Мъж загина, друг е в болница

20-тонна бетонова греда е затиснала двама работници при трудова злополука край село Златитрап. Единият е загинал, а другият е откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден около 10:00 часа днес.

По първоначални данни инцидентът е станал при новостроящ се надлез при жп гара "Тодор Каблешков" край пловдивското село Златитрап.

20-тонна бетонова греда е паднала и е затиснала двамата работници. Единият е загинал на място. По непотвърдена информация, той е на 29 години.

Другият е с открита фрактура на глезена, но без опасност за живота. Предстои му операция, след която ще бъде настанен в Клиниката по ортопедия и травматология, съобщиха от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

Инспекцията по труда веднага започна проверка по случая.

"На място е изпратен екип на инспекцията, който проверява дали са спазени правилата за здравословни и безопасни условия на труд", каза пред "Фокус" директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.

На място са полицейски служители от РПУ-Стамболийски.

Преустановено е движението на влака София-Бургас, тъй като бетоновата греда е затиснала и релсите. Изясняват се причините за тежкия инцидент.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини