От х:

Днес в x:

Конуш пред воден режим. Кметът: Пълнят басейни от чешмата

Хасковското село Конуш вероятно ще мине на воден режим. Това заяви шефът на ВиК -Хасково Тодор Марков в отговор на запитване на Haskovo.net след сигнал до редакцията, че в горната махала на селото са без вода от пет дни.

„В Конуш има проблем от една година насам. Истината е, че нивото на водата в каптажа там намаля сериозно и най-вероятно  няма да минат без режим“, обясни Марков. Той поясни, че като временно решение в средата на селото има сложен кран на водопровода, през който водомайстор циклично подава налягане към горната и долната махала, за да не остават хората на сухо задълго.

В сигнала до редакцията ни обаче обвиненията са към кмета на селото Младен Марчев, че злоупотребява с властта си и понеже живее в долната махала, кранът е постоянно е завъртян така, че налягането на водата да е в негова полза.

„Това са интриги, няма такова нещо. Гледам колкото се може да решавам проблема с водата, за да няма ощетени хора. Още повече, че в горната махала се намира и детската градина. Най-много съм притеснен, че там има сериозно неудобство заради тънката струя вода от чешмите. Вярно е, че налягането към горната махала е много слабо, но има и много хора, които злоупотребяват. Понеже водата в Конуш е гравитачна и е на цена 60 стотинки, с нея се и полива. Има и такива, които заради евтинията си пълнят басейните. Непрекъснато обяснявам на хората, че не трябва да се злоупотребява“, коментира селският управник.

Младен Марчев вече е разговарял с ВиК Хасково и за скрита авария по тръбопровода, понеже има данни за огромни загуби на вода в порядъка на около 80 %, очаква се майсторите да са в селото тази сряда.

„Като проблема в Конуш има и на много други места. Миналата година беше доста сушава, затова каптажите пресъхват. В тази ситуация единственото, което може да се направи, е на водопровода да се сложи кран, като този в Конуш, някъде по средата на селото и да се въведе воден режим. За него обаче може да реши единствено кметът на населеното място. След определяне на режима, се съгласува с ВиК“, обясни Тодор Марков.

Кметът Младен Марчев пък посочи, че от водното дружество вече са предложили изпращането на водоноска за решаване поне на проблемите в Конуш с питейната вода. Конушенци обаче не искали и да чуят за това.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Па
    Пастор Макдоналдс
    18 -4
    17:48, 18 юли 2017
    Марчев ти си бил полицай знаеш как се работи с инакомислещи обърни страницата бе покажи им зъби и ги вкарай в пътя тези лигльовци Иначе ти излизаш виновен
  • 2
    11
    111
    4 -4
    21:06, 18 юли 2017
    Чокър,чокър и ти си един спермо....тач.Кой те избра за кмет
  • 3
    Гр
    гражданин на село конуш
    7 -1
    21:12, 18 юли 2017
    не от 5 дена, от началото на лятото нямаме вода. добре че имаме кладенци да се справяме с положението. вода има само сутрин от 6 до 7 часа и е много слаба....
    • Со
      Социолог
      3 -7
      21:32, 18 юли 2017
      Гражданин от село - няма такова добиче. Виж коментара
  • 4
    Чи
    Чиста работа, без проблеми
    6 -1
    21:40, 18 юли 2017
    А дали проблемът не е, че кметът трябва да се занимава с водата, защото е от собствен водоизточник, а ако измъчи съселяните си, те ще се съгласят да минат към ВиК Хасково? Едно такова безводие налегна общината, че и града... направо си е съмнително. ВиК Хасково и селските кметове имат общи интереси, май?
  • 5
    Аг
    Агага
    8 0
    22:10, 18 юли 2017
    Пратете репортери в селото за да проверят налягането по къщите и истината ще излезе наяве Аз също живея в Конуш в горната махала и нямаме вода от пет дни а съселяни от долната махала си перат и се къпят без проблем.
  • 6
    56
    565
    9 -4
    23:14, 18 юли 2017
    Този кмет не беше ли от герб от хората на делян добрев и биляна димитрова , та те са на власт марков е техен човек нека им изравни цената като хасково и другите села и да видим дали ще крадат. А сега е момента и бай марчо да му помогне на този заблуден полицай !
  • 7
    Ко
    Константин
    6 -4
    06:37, 19 юли 2017
    Ми да пълнят бе, тя да не е без пари тая вода. Плащаш пълниш, ако искаш и от чешмата язовира ше напълня....
  • 8
    Он
    онеправдани
    4 0
    08:52, 19 юли 2017
    Направете проверка, минете из селото в горната махала и проверете, там няма вода от началото на месеца, не идва даже и за един час.В долната махала поливат градините си , там не всички имат поливна вода.
  • 9
    Ко
    кошка
    4 -3
    08:55, 19 юли 2017
    Без вода в селото, кмета да си ходи! Цяло лято без вода сме и обяснение никакво и от кмет и от веика. Не ги е срам в едно от най-големите села да няма вода. Цялата държава е на това дереже. Преди години пак беше така, но я пуснаха сега пак мъки...
  • 10
    Ши
    шишо
    3 0
    09:48, 19 юли 2017
    Какъв режим,от 20 дни няма вода,ако има режим ще се редуват махалите,един ден едната на другия ден другата махала.
Последни новини