От х:

Днес в x:

Конуш пред воден режим. Кметът: Пълнят басейни от чешмата

Хасковското село Конуш вероятно ще мине на воден режим. Това заяви шефът на ВиК -Хасково Тодор Марков в отговор на запитване на Haskovo.net след сигнал до редакцията, че в горната махала на селото са без вода от пет дни.

„В Конуш има проблем от една година насам. Истината е, че нивото на водата в каптажа там намаля сериозно и най-вероятно  няма да минат без режим“, обясни Марков. Той поясни, че като временно решение в средата на селото има сложен кран на водопровода, през който водомайстор циклично подава налягане към горната и долната махала, за да не остават хората на сухо задълго.

В сигнала до редакцията ни обаче обвиненията са към кмета на селото Младен Марчев, че злоупотребява с властта си и понеже живее в долната махала, кранът е постоянно е завъртян така, че налягането на водата да е в негова полза.

„Това са интриги, няма такова нещо. Гледам колкото се може да решавам проблема с водата, за да няма ощетени хора. Още повече, че в горната махала се намира и детската градина. Най-много съм притеснен, че там има сериозно неудобство заради тънката струя вода от чешмите. Вярно е, че налягането към горната махала е много слабо, но има и много хора, които злоупотребяват. Понеже водата в Конуш е гравитачна и е на цена 60 стотинки, с нея се и полива. Има и такива, които заради евтинията си пълнят басейните. Непрекъснато обяснявам на хората, че не трябва да се злоупотребява“, коментира селският управник.

Младен Марчев вече е разговарял с ВиК Хасково и за скрита авария по тръбопровода, понеже има данни за огромни загуби на вода в порядъка на около 80 %, очаква се майсторите да са в селото тази сряда.

„Като проблема в Конуш има и на много други места. Миналата година беше доста сушава, затова каптажите пресъхват. В тази ситуация единственото, което може да се направи, е на водопровода да се сложи кран, като този в Конуш, някъде по средата на селото и да се въведе воден режим. За него обаче може да реши единствено кметът на населеното място. След определяне на режима, се съгласува с ВиК“, обясни Тодор Марков.

Кметът Младен Марчев пък посочи, че от водното дружество вече са предложили изпращането на водоноска за решаване поне на проблемите в Конуш с питейната вода. Конушенци обаче не искали и да чуят за това.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Па
  Пастор Макдоналдс
  18 -4
  17:48, 18 юли 2017
  Марчев ти си бил полицай знаеш как се работи с инакомислещи обърни страницата бе покажи им зъби и ги вкарай в пътя тези лигльовци Иначе ти излизаш виновен
 • 2
  11
  111
  4 -4
  21:06, 18 юли 2017
  Чокър,чокър и ти си един спермо....тач.Кой те избра за кмет
 • 3
  Гр
  гражданин на село конуш
  7 -1
  21:12, 18 юли 2017
  не от 5 дена, от началото на лятото нямаме вода. добре че имаме кладенци да се справяме с положението. вода има само сутрин от 6 до 7 часа и е много слаба....
  • Со
   Социолог
   3 -7
   21:32, 18 юли 2017
   Гражданин от село - няма такова добиче. Виж коментара
 • 4
  Чи
  Чиста работа, без проблеми
  6 -1
  21:40, 18 юли 2017
  А дали проблемът не е, че кметът трябва да се занимава с водата, защото е от собствен водоизточник, а ако измъчи съселяните си, те ще се съгласят да минат към ВиК Хасково? Едно такова безводие налегна общината, че и града... направо си е съмнително. ВиК Хасково и селските кметове имат общи интереси, май?
 • 5
  Аг
  Агага
  8 0
  22:10, 18 юли 2017
  Пратете репортери в селото за да проверят налягането по къщите и истината ще излезе наяве Аз също живея в Конуш в горната махала и нямаме вода от пет дни а съселяни от долната махала си перат и се къпят без проблем.
 • 6
  56
  565
  9 -4
  23:14, 18 юли 2017
  Този кмет не беше ли от герб от хората на делян добрев и биляна димитрова , та те са на власт марков е техен човек нека им изравни цената като хасково и другите села и да видим дали ще крадат. А сега е момента и бай марчо да му помогне на този заблуден полицай !
 • 7
  Ко
  Константин
  6 -4
  06:37, 19 юли 2017
  Ми да пълнят бе, тя да не е без пари тая вода. Плащаш пълниш, ако искаш и от чешмата язовира ше напълня....
 • 8
  Он
  онеправдани
  4 0
  08:52, 19 юли 2017
  Направете проверка, минете из селото в горната махала и проверете, там няма вода от началото на месеца, не идва даже и за един час.В долната махала поливат градините си , там не всички имат поливна вода.
 • 9
  Ко
  кошка
  4 -3
  08:55, 19 юли 2017
  Без вода в селото, кмета да си ходи! Цяло лято без вода сме и обяснение никакво и от кмет и от веика. Не ги е срам в едно от най-големите села да няма вода. Цялата държава е на това дереже. Преди години пак беше така, но я пуснаха сега пак мъки...
 • 10
  Ши
  шишо
  3 0
  09:48, 19 юли 2017
  Какъв режим,от 20 дни няма вода,ако има режим ще се редуват махалите,един ден едната на другия ден другата махала.

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
01 юни 2020
Последни новини