От х:

Днес в x:

Джамбазки: Престъпленията трябва да бъдат наказвани

Да не диференцираме престъпността на видове според етноса на извършителя, призова адвокат Александър Пелев.

„Държавата има огромен цигански проблем и ако се правим, че не го виждаме, тези случаи ще стават все повече и повече. Престъпленията трябва да бъдат наказвани – строго и справедливо. Тези престъпления не се наказват от години. Очевидно е това. Има огромен проблем с липсата на справедливост в тези случаи на битово етническо насилие и на убийства, извършвани от такива групи”. Така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира побоя над 18-годишния Алекс от Бяла, който почина в болница.

„Не съм с нагласата да влизам в детайла на този частен дебат. Джамбазки като всеки юрист би следвало да говорим за генералния проблем и да не диференцираме престъпността на видове според етноса на извършителя” заяви адвокат Александър Пелев.

Той обаче се съгласи, че основният проблем е, че извършителите остават ненаказани. 

Ангел Джамбазки отхвърли обвиненията, че ВМРО организира протести само когато убийството е извършено от роми. 

„Нищо подобно няма. Казвам, че има огромен проблем с невписването на ромите в българското общество, с агресията в тази общност, с проявите на тази агресия, с абсолютното бягане от проблема, с това, че има редица организации, които получават пари, за да замазват този проблем. Говорим за системно незачитане на законността”, коментира Джамбазки. „Защо съдът не осъжда престъпниците и те не са в затвора?”. 

Адвокат Пелев призова да не казваме нещата като констатации, а да предлагаме решения. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини