От х:

Днес в x:

6 °C

Зеолитна вода прави фурор в Хасково

  Наричат я „жива вода“. Това е така, защото водата минала през зеолит има доказано благодатно въздействие върху човешкото здраве и дълголетие.

  България е една от най-богатите в света земи със зеолитни находища, а у нас вече има и завод за бутилиране на зеолитна вода. Той е в Казанлък.

  От векове зеолитът намира различно приложение, а в последните десетилетия се налага и като специална фина мембрана за пюрификация на водата. В казанлъшкия завод водата се извлича от извора, след което минава през прецизния филтър на зеолита, за да достигне по-съвършена до потребителите. Животворната течност, която е филтрирана през зеолитни късове, донесени от зоната край кърджалийското село Бели пласт, е с етикет „Севтополис“.

  Спецификата на зеолитната вода е, че тя излиза след обработката с променена молекулна решетка, обогатена от свойствата на минералните камъни.

  Зеолитът е микропорест, алумосиликатен минерал, който основно се състои от AlO4 и SiO4 и има йони на калция (Ca) и натрия (Na). Водните разтвори на зеолит имат йонен обмен, който е свързан със свойството да се изчистват токсини, както антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Организмът изчиства токсини като със зеолита прави катийонен обмен с калция, магнезия, натрия и калия.

  Находището край Бели пласт откъдето се добиват зеолитните късове за филтрацията в завода в Казанлък, е едно от шестте най-големи у нас.

  Там се намира и известният феномен Скалните гъби. Шапките на гъбите са зеленикави, а пънчетата им – розови именно, защото съдържат зеолит. 

  Вълшебната вода „Севтополис“ от скоро се предлага и на пазара в Хасково. Идеята за зареждането й хрумва на собственика на „Илчев Груп“ АД Веселин Илчев. Младият бизнесмен решава да стане основен  дистрибутор за Южна България на тази марка вода, заради кризата с урана, който преживяват хасковлии. Освен това той сам се е убедил в качествата на лековита марка вода. При болки в бъбреците, след препоръка, Илчев консумирал от водата известно време и успял да изхвърли няколко камъчета.

  Само за месец, откакто е на пазара, “Севтополис“ вече прави фурор сред потребителите. Не само заради качествата си, но и заради конкурентната цена. Затова и Илчев създава мрежа за доставка по домовете. Фирмата му предлага на потребителите зареждане с галоните от чудодейната вода в удобно за тях време, като поръчките могат да бъдат доставяни до 21 часа. Заявките се подават на тел. 038 680 111 и на 0893 01 03 13. А за удобство на клиентите фирмата предоставя за безплатно ползване и диспенсъри за 19-литровите галони. По домовете има разнос и на по-малки количества-бутилки от по 0.5 л, 1.5 л, 3 л, 5 л, 6 л и 10 литра. Освен в магазините и по домовете, зареждане с лековитата вода, скоро ще има и по аптеките в Хасково и региона. Предлаганата зеолитннопречистената вода е три вида: изворна, минерална и трапезна. Тя е подходяща за всякаква възраст. Няма ограничения за количествения дневен прием, тъй като има само полезност.

  Заради вълшебните си качества зеолитът е обявен за минерал на ХХ век. Едно от полезните му действия е детоксикацията. Освен това намалява отделянето на газове при приемането на белтъчини, облекчава работата на черния дроб, нормализира обмяната на веществата, стабилизира и поддържа оптимално киселинно-алкално равновесие и потиска развитието на туморните клетки на молекулярно ниво Затова и хората, които редовно употребяват зеолитна вода се чувстват по-енергични и жизнени, сочат изследванията.

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини