От х:

Днес в x:

26 °C

Зеолитна вода прави фурор в Хасково

  Наричат я „жива вода“. Това е така, защото водата минала през зеолит има доказано благодатно въздействие върху човешкото здраве и дълголетие.

  България е една от най-богатите в света земи със зеолитни находища, а у нас вече има и завод за бутилиране на зеолитна вода. Той е в Казанлък.

  От векове зеолитът намира различно приложение, а в последните десетилетия се налага и като специална фина мембрана за пюрификация на водата. В казанлъшкия завод водата се извлича от извора, след което минава през прецизния филтър на зеолита, за да достигне по-съвършена до потребителите. Животворната течност, която е филтрирана през зеолитни късове, донесени от зоната край кърджалийското село Бели пласт, е с етикет „Севтополис“.

  Спецификата на зеолитната вода е, че тя излиза след обработката с променена молекулна решетка, обогатена от свойствата на минералните камъни.

  Зеолитът е микропорест, алумосиликатен минерал, който основно се състои от AlO4 и SiO4 и има йони на калция (Ca) и натрия (Na). Водните разтвори на зеолит имат йонен обмен, който е свързан със свойството да се изчистват токсини, както антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Организмът изчиства токсини като със зеолита прави катийонен обмен с калция, магнезия, натрия и калия.

  Находището край Бели пласт откъдето се добиват зеолитните късове за филтрацията в завода в Казанлък, е едно от шестте най-големи у нас.

  Там се намира и известният феномен Скалните гъби. Шапките на гъбите са зеленикави, а пънчетата им – розови именно, защото съдържат зеолит. 

  Вълшебната вода „Севтополис“ от скоро се предлага и на пазара в Хасково. Идеята за зареждането й хрумва на собственика на „Илчев Груп“ АД Веселин Илчев. Младият бизнесмен решава да стане основен  дистрибутор за Южна България на тази марка вода, заради кризата с урана, който преживяват хасковлии. Освен това той сам се е убедил в качествата на лековита марка вода. При болки в бъбреците, след препоръка, Илчев консумирал от водата известно време и успял да изхвърли няколко камъчета.

  Само за месец, откакто е на пазара, “Севтополис“ вече прави фурор сред потребителите. Не само заради качествата си, но и заради конкурентната цена. Затова и Илчев създава мрежа за доставка по домовете. Фирмата му предлага на потребителите зареждане с галоните от чудодейната вода в удобно за тях време, като поръчките могат да бъдат доставяни до 21 часа. Заявките се подават на тел. 038 680 111 и на 0893 01 03 13. А за удобство на клиентите фирмата предоставя за безплатно ползване и диспенсъри за 19-литровите галони. По домовете има разнос и на по-малки количества-бутилки от по 0.5 л, 1.5 л, 3 л, 5 л, 6 л и 10 литра. Освен в магазините и по домовете, зареждане с лековитата вода, скоро ще има и по аптеките в Хасково и региона. Предлаганата зеолитннопречистената вода е три вида: изворна, минерална и трапезна. Тя е подходяща за всякаква възраст. Няма ограничения за количествения дневен прием, тъй като има само полезност.

  Заради вълшебните си качества зеолитът е обявен за минерал на ХХ век. Едно от полезните му действия е детоксикацията. Освен това намалява отделянето на газове при приемането на белтъчини, облекчава работата на черния дроб, нормализира обмяната на веществата, стабилизира и поддържа оптимално киселинно-алкално равновесие и потиска развитието на туморните клетки на молекулярно ниво Затова и хората, които редовно употребяват зеолитна вода се чувстват по-енергични и жизнени, сочат изследванията.

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  17 окт 2019
  Последни новини