От х:

Днес в x:

50 българи дневно мрат от мръсния въздух. Преглед на печата

Договорът. 

"Сега":

Борисов: Договорът с Македония беше подробно обсъден на заседание на НС

В интерес на България е Република Македония да бъде стабилна, единна и независима държава с ясна евроатлантическа перспектива, което минава през сближаването на двете страни и отказ от антибългарската реторика, продължаваща през последните десетилетия. Това изтъква министър-председателят Бойко Борисов в отговор на писмо на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова относно очаквания Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство с Република Македония, съобщава пресслужбата на правителството.

Протест. 

"Труд":

Приятели на пребития Георги Кадиев излязоха на протест в Смолян

Приятели на жестоко пребития Георги Кадиев от Смолян излязоха на мълчалив протест тази вечер, съобщи БТВ. Около 100 души излязоха за да подкрепят пострадалия младеж, който в момента е в тежко състояние в болница.

Сбиването между Кадиев и двете момчета е станало в петък заради момиче. Според прокурорите от Смолян първо Георги е предизвикал скандал и е посегнал на другото момче. Той е бил и пиян.

По-късно неговият опонент се връща заедно с приятел с дървени колове и пребиват Кадиев. Очевидци на инцидента викат линейка.

Заплаха. 

"Монитор":

50 българи дневно мрат от мръсния въздух

18 хиляди на година, или средно по 50 българи на ден умират заради мръсния въздух. Това обяви пред bTV д-р Александър Симидчиев от новото белодробно отделение на болница "Лозенец" в София.

"Това е епидемия, за която малко се говори у нас", твърди лекарят. Той уточни, че данните са от Световната здравна организация.

В България смъртността от замърсяването на въздуха е 3 пъти над средното европейско ниво. Това сочи най-новият доклад на СЗО. Информацията в него почти повтаря тази от миналата година. С една разлика - през 2016 г. България е била на трето място по смъртност от замърсен въздух, а тази година вече е на второ.

Според д-р Симидчиев всички трябва да се обединим в борбата срещу замърсяването на въздуха - чрез поставяне на катализатори на колите, отказа от отопление на твърдо гориво, почистването на градовете от праха по улиците.

Пребитата акушерка. 

"Сега":

Д-р Албена Гагова след побоя: Искам да си върна живота

Надявам се да преодолея психическата травма, искам да си върна живота. Това обяви в първото си изявление след побоя на 1 юли в "Шейново" акушер-гинекологът д-р Албена Гагова в предаването "Тази събота" на Би Ти Ви.

В първия ден от юли д-р Албена Гагова от столичната болница "Шейново" беше пребита от мъж, който току-що е станал баща. Обвинен е Владимир Стоянов. Той е настоявал на всяка цена да получи плацентата на новоредоното, но не е имал нужните документи, за да получи биологичния продукт.

Д-р Гагова сподели още, че е много развълнувана и благодарна за подкрепата, която е получила от колегите си от "Шейново", от лекари от цялата страна и не на последно място - от нейните пациенти, които също излязоха на протест срещу бруталното насилие.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини