От х:

Днес в x:

12 °C

В Албания се провеждат парламентарни избори

В Албания днес, на 25 юни се провеждат парламентарни избори. В събота в страната премина ден на избирателна тишина, предаде Хinhua.
На изборите участват 18 политически партии и коалиции, които се борят за 140 места в парламента. Основните съперници са влизащите в управляващата коалиция Албанска социалистическа партия и Социалистическото движение за интеграция и основната опозиционна Демократична партия на Албания.
Министър-председателят Еди Рама, председател на социалистите иска да бъде преизбран и то без нуждата от сключване на коалиция, посочвайки по време на предизборната кампания водените от него реформи, прокарващи пътя към началото на преговорите за присъединяването на страната в ЕС. 
Албанците ще ходят да гласуват в избирателни секции, разположени в 12 региона. Право на глас имат 3,45 млн. албанци, от които 1,12 млн. живеят в чужбина. Повече от 300 международни наблюдатели ще присъстват на избирателния процес в страната. Около 6000 полицейски служители ще следят реда по време на изборите. 

Източник: http://www.focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини