От х:

Днес в x:

“Четири кафяви очи" надничат през първата стихосбирка на 17-годишния Стефан Евтимов

Откровен разговор за чувствата, за разочарованията и любовта. И как тези теми изглеждат през Четири кафяви очи, както е озаглавена дебютната стихосбирка на 17-годишният Стефан Евтимов, ще разбере публиката тази вечер.

Това е първата стихосбирка, която младият хасковлия издава. Представянето й ще мине на турне в няколко града, но първата среща на публиката с автора и книгата е в родното Хасково.

40 стиха на любовна тематика, надничат от страниците на първото за поета томче. Освен неговите две, кои са другите две кафяви очи, дали вдъхновение за заглавието на стихосбирката обаче, Стефан запазва в тайна. Но споделя, че вече работи по втората си книга с екипа, който му помага за издаването. Пътят е труден, защото Стефан Евтимов е самиздат.

Книгата му е на пазара буквално топла от днес. Но във Фейсбук страницата поезията му е доста популярна и вече има над 13 000 читатели. И макар да е вече носител на доста награди от литературни конкурси, това е  най-голямата награда за младият автор: Хората припознават в книгата и я изживяват с мен. Това ме радва, защото е важно любовта да я има, тръпката да я има и в крайна сметка да ги изразяваме, без да се страхуваме, споделя Стефан Евтимов.

Турнето на Стефан и „Четири кафяви очи“ тръгва тази вечер в 18 ч. от Голямата зала на Младежкия център в Хасково.

Hdskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини