От х:

Днес в x:

Доброволци и държавни служители удариха бракониерите край Райново

    Доброволците по опазване на язовирите от Хасковската структура на Централната рибно-опазваща организация и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури удариха миналата нощ бракониерите на язовира край с.Райново.

    От водоема на територията на димитровградското село са извадени 2 хрилни мрежи с обща дължина около 60 метра, които са унищожени.

    Централната рибно-опазваща организация се финансира сама - с вноски от членовете си и дарения чрез СМС с текст DMS RIBA на номер 17 777, чрез изпращането на който се дарява 1 лев за опазването на язовирите ни.

    Акциите на доброволните организации, които преди време сключиха договор с ИАРА за съвместна работа по пресичане на бракониерските набези и опазването на фауната по водоемите, върви с пълна сила по места в цялата страна, след като на 3-ти юни падна забраната за риболов. 

    Пазителите на водоемите във Враца дариха тези дни над 4 т. риба, извадена от бракониерски мрежи на социални домове.

    Преди денонощие на яз.Ястребино са унищожени са над 500 м. хрилни мрежи, от които е освободено и върнато във водата голямо количество шаран. Дни преди това на яз.Розов кладенец от доброволната дружина е забелязана мрежа и след подаване на сигнал към  ИАРА, са заловени двама бракониери, познати с незаконната си дейност по водоемите отдавана. Конфискувана е лодката им и са иззети около 400 м. мрежи. Във водата са върнати сом с тегло около 20 кг, няколко бели риби и 2 костура. На нарушителите ще бъдат съставени актове по Закона за рибарството и аквакултурите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ва
      Валдес
      2 -2
      19:10, 14 юни 2017
      Видяли ли са колко вода има в този микроязовир и ходили ли са изобщо там?
    • 2
      Ми
      Мина
      3 0
      19:50, 14 юни 2017
      Щели да им съставят актове....Това няма да върне рибата в язовирите и реките.Да ги задължат да зарибяват .
    • 3
      За
      Замина
      0 0
      08:25, 15 юни 2017
      Голям майтап! По Марица никой не вижда ръбовете и въжетата с кукички особено около новата баластерна а ми снимали тоя ми ти едър толостолоб! Наистина видели ли сте колко вода има в този "язовир"?
    • 4
      Fi
      fidji
      1 0
      12:23, 15 юни 2017
      къде има телефони за връзка с въпросната организация???

      п.с Крайно време е бракониерството да се криминализира.
    Последни новини