От х:

Днес в x:

Турски анализатор: ОАЕ дали $3 млрд., за да свалят Ердоган

бединените арабски емирства са похарчили три милиарда долара, за да свалят от власт президента Реджеп Ердоган и демократично избраното правителство на Турция, твърди колумнист от турския проправителствен в. "Йени шафак".

Колумнистът Мехмет Аджет цитира казаното от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, според когото турските власти имат информация, че една държава е предоставила три милиарда долара като финансова помощ за опита за преврат в Турция и полагала усилия за сваляне на правителството по незаконен начин.

"Върхът на всичкото е, че това е мюсюлманска държава", казал Чавушоглу.

Колумнистът твърди, че мюсюлманската държава е Обединените арабски емирства /ОАЕ/ и че източници от турското външно министерство са потвърдили, че това действително е така.

"Министърът не назова държавата. Само че източници от външно министерство потвърждават, че това е ОАЕ", казва Аджет, цитиран от в. "Дейли сабах".

В нощта на опита за преврат на 15 юли миналата година медии на ОАЕ съобщиха, че гюленистите всъщност имат успех, припомня изданието, цитирано от БТА.

Миналата седмица президентът Ердоган каза, че Анкара знае кои държави от Залива са доволни от опита за преврат миналата година. "Ние знаем много добре кой бе доволен в Залива, когато имаше опит за преврат в Турция", каза Ердоган.

При неуспешния опит за преврат на 15 юли миналата година загинаха 264 и бяха ранени над 1500 души.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини