От х:

Днес в x:

Цацаров: ”Таксата” на летището за преминаване на чужденец е 5000 евро

До момента са задържани шестима души, от които двама са гранични полицаи. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров относно проведената акция на Летище София.

Останалите двама са организатори на канала, чужди граждани, които общо взето пребивават у нас от около, а може би и повече от 10 години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал,поясни Цацаров, цитиран от Фокус.

„На практика става дума за трафик на чужденци, за лица, които пристигат от различни дестинации. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на Летище "София" с нередовни документи и е пропуснат въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи.

Таксата, ако мога така да се изразя, за преминаване на чужденец (влезлият е гражданин на Бангладеш, организаторите също са съпричастни към тази страна) е в размер на 5 000 евро на човек. Таксата, която един граничен полицай е следвало да получи, е в размер на 4 000 лева”, обясни Цацаров.

По думите работено е доста старателно и в малко по-тежки условия. Аерогарата не е пространство, в което е възможно да се осъществява наблюдение и всякакви други начини за наблюдение, чрез които престъпленията могат да се документират.

„За първи път е налице канал за трафик на чужденци през аерогара”, каза още Сотир Цацаров. 

Специализираната акция се провежда от МВР и ДАНС. 

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини