От х:

Днес в x:

21 °C

Пъстро шествие на училищата и награди за учителите развълнуваха Хасково на 24 май

  Пъстро шествие изпълни централната част на Хасково в преди обеда на 24 май. За да отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост по улиците дефилираха възпитаниците на местните училищата. Колоната поведоха от площад „Свобода“ мажоретките и Духовия оркестър. Ученическото шествие предвождаха момчетата и момичетата от училище “Св. Св. Кирил и Методий“ в Хасково.

  Докато стигне до спортна площадка “Спартак“ шествието поздравяваха десетки минувачи, а някои се присъединиха към него.

  Там се състоя и церемонията по обявяването на носителите на наградите “Учител на годината“, която беше открита с всеучилищния химн “Върви народе, възродени“ в изпълнение на хор „Орфей“ с ръководител Елена Шопова.

  Кметът на Хасково поздрави присъстващите „ 24 май е ден, който ни съединява с поколения българи. Днес отново изразяваме любовта си към нашите деца и признанието си към нашите учители.“, каза Добри Беливанов в словото си, което завърши с обръщението: Помнете с признателност вашите учители, дейците на културата, които поддържат пламъчето на българщината. „ Да пазим словото! Бъдете горди българи!“, каза в обръщението си и областният управител Станислав Дечев.

  Първата от четирите награди за учител и културен деятел на годината, определени от ОбС на Хасково, получи за заслуги към образованието Диляна Гъркова, която е старши учител по музика в ДГ “Елхица“. Наградата й е в категорията „Учител в предучилищното образование“.

  „Приемам това високо отличие и продължавам да отварям прозорчето за тези деца, които носят в себе си светлинките на изкуството. Продължавам всеотдайно с любов и душа“, каза Диляна Гъркова при приемането на наградата.

  Отличието за най-добър учител в категорията „Учител в начален и прогимназиален етап на образование“ е за Мария Маринова, преподавател в училище „Св. Св. Кирил и Методий“- село Конуш.

  Тя благодари за указаната чест и с благодарност се обърна към своите колеги и учениците си.

  В категорията „Учител в гимназиален етап на образованието“ отличието е за Гергана Петрова - преподавател по информационни технологии в Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“

  „Развълнувана съм в този момент, благодаря за това огромно признание за моята професионална практика“, каза тя и и пожела: Все така създавайте бъдеще, предсказвайте бъдеще, за да бъдете най-добрите в науката и успешни в личния си живот.“

  В категорията „Културен деятел в областта на изкуствата, библиотечното и музейното дело“ наградата тази година под аплодисментите на многобройната публика получи диригента на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков, който с идването си в града обърна вкуса на хасковлии за класическата музика. След като честити празника на всички, той благодари на цялата община за безвъзмездната подкрепа към неговата работа и оркестъра, който ръководи. Специално благодарности младият диригент отправи към заместник-кмета по културата Милена Трендафилова и целия й екип за неотлъчното рамо, което дава на музикантите. „Разбира се на края, но не на последно място-какво е един диригент без оркестъра си! Благодаря ви, че ми се доверявате и затова че работите по начина, по който смятам, че трябва да се върви напред!“, обърна се към музикантския състав Цанислав Петков.

  Седем преподаватели от региона бяха отличени с наградата, която Министерството на образованието и науката връчва на заслужили учители “Неофит Рилски”. Това са: Спаска Тодорова от училище  “Св. Иван Рилски”, Стефка Петкова, преподавател от СУ “Васил Левски”, Нина Марева от училище “Никола Вапцаров”, преподавателката от Математическата гимназия в Хасково Веселина Иванова, директорът на основното училище “Пенчо Славейков” в Димитровград Снежана Ангелова, Стефка Георгиева от училище “Ив.Вазов” – Харманли, както и Драгомира Стоянова от Математическата гимназия в Димитровград. 

  Празникът продължи с изпълнения на различни танцови и вокални групи.

  haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (45)

  • 1
   Ме
   МЕРКЕЛ
   21 -14
   15:02, 24 май 2017
   Този от третата снимка кой беше ,ааа да замесника на жана
   • Ле
    Лешове
    22 -29
    16:49, 24 май 2017
    Беливанов е достоен и добър човек. Това, което му... Виж коментара
  • 2
   Да
   да
   26 -15
   15:26, 24 май 2017
   дааа,точно той дядото л-к на джемилето,тя е била заета с харченето на парите на хасковлии.
  • 3
   Ан
   Антон
   50 0
   15:42, 24 май 2017
   Няма нищо по-хубаво от това да гледаш деца и млади хора по улиците на Хасково. Честит празник на всички Българи и български учители и ученици!
   • Бо
    Боже!
    15 -14
    18:49, 24 май 2017
    Беливанов и Дечев - двойка некадъ......и Пази Боже сляпо да прогледа и смешник да те управлява
  • 4
   Ни
   Нина
   26 -1
   16:29, 24 май 2017
   "...благодари за Указаната чест..." Браво, български журналисти! Не Ви досрамя и на 24 май да пишете неграмотно! СРАМ!!!
   Не правите разлика между 'Указвам" и "Оказвам"!!!
  • 5
   Уч
   Учителката на Жана
   32 -16
   16:29, 24 май 2017
   Как не го е срам да се показва пред хората. На стари години стана за срам и сега ще се появява. Да си гледа пенсийката и дано бързо забравим за резила му.
   • Га
    Гаргов ТРОЛа
    17 -26
    16:44, 24 май 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
   Га
   Гаргов ТРОЛа
   13 -26
   16:43, 24 май 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
   Га
   Гаргов ТРОЛа
   15 -21
   16:46, 24 май 2017
   Гарги, стига срахте, виждат ви се ай пи адресите,... Виж коментара
  • 8
   Ма
   Марина
   22 -14
   16:48, 24 май 2017
   Има изключително много млади и вдъхновяващи лидери в нашия град. Поздравления за добре организираната работа.
  • 9
   Ме
   мерак ми е
   26 -9
   16:51, 24 май 2017
   Само да попитам тая Жана някой виждал ли я е на живо. Освен Румен Данев и Беливанов, де ? Много искам и на мен да ми стане бЛиЗка.
   • At
    ATANASOVA
    17 -2
    19:02, 24 май 2017
    Честито на колегите! Да, всички, които са свързани с културата, заслужават признание. Всъщност каквато и професия да упражнява човек, той заслужава признание, ако върши работата си с обич. Не съм убедена обаче, че това е мястото, където трябва да изразим недоволството и да помрачим празника на тези, които наистина са заслужили поощрение. А сред наградените наистина има такива!
   • Za
    ZAVIST
    16 -9
    19:14, 24 май 2017
    Как не ви е срам, бе? Как спите нощем с това зло в себе си
  • 10
   Ха
   Хасковлийка
   18 -15
   16:52, 24 май 2017
   Ей господин кмет, как може на такава ******* като тази Гъркова да я отличите с награда като " Учител в прдучилищното образование"? Тя е един прост учител по музика и само толкова. Тя нито се грижи за децата, нито ги обучава по някакъв начин или въобще ни най- малкото не се и държи с тях мило. Елате да ме питате, моето дете беше в същата тази градина, и незнам колко пъти се е връщала с посинена китка, именно от тази въпросната госпожа Гъркова. А причината била, че детето ми е пеело не с тембъра на музиката. Щом такива хора могат да се избират, незнам какво друго да си мисля за българското образувание.
   • Че
    ЧЕРНА ЗАВИСТ
    11 -13
    17:49, 24 май 2017
    Боли те, а ? Черна завист те гризе ? Яд те е ,че някой е повече от теб? Пукай се !!!
   • Za
    ZAVIST
    9 -5
    19:11, 24 май 2017
    Как не ви е срам, бе? Как спите нощем с това зло в себе си?
  • 11
   Ле
   Лешове
   19 -33
   16:54, 24 май 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Жо
    Жоро гела
    36 -13
    17:01, 24 май 2017
    И кое му беше достойното на кмета. Скри се от шествието. Не ходи с децата . После си изфъфли речта и избяга. Даже не остана да види едно от изпълненията на децата. Това ако е достойнство, значи вече на страха и лицемерието им викат така.
   • Ни
    НикМик
    16 -17
    18:22, 24 май 2017
    Достойното е, че присъства на всяко едно събитие лично! Иванов колко често го виждахме на мероприятия? Винаги пращаше заместник кметовете. Айде се замисли малко.
   • Za
    ZAVIST
    11 -8
    19:09, 24 май 2017
    Как не ви е срам, бе? Как спите нощем с това зло в себе си?
  • 12
   Кр
   Кръстина Демирева
   41 -23
   16:59, 24 май 2017
   Поздравления за Милена Трендафилова и младия екип на община Хасково, който въпреки всички гнусотии на Жана Райкова и Светла Табакова, успяват да организират чудесни тържества. Аз съм възрастна жена, но смело мога да кажа, че през последните 10 години не е имало толкова хубав 24 май в Хасково. Браво , Милена! Ти работи. Ние виждаме всичко. А това момиченце Жана и онази Светла ги познавам много добре. През последните месеци им сърбах попарата. Няма такива зли жени. Чудя се само защо кмета им играе по свирката. Може би има някакви икономически интереси. Друга причина не виждам. Но, както и да е. Да не разваляме впечатлението от хубавия празник с приказки за тия двете озлобени жени.
   • Уч
    учител
    16 -13
    21:16, 24 май 2017
    Не разбрах какво е направила Трендафилова. ..
    Учителите, учениците и родителите си направиха празника.
    Трендафилова отново показа, че и липсват много неща....
    Ако беше достатъчно умна отдавна трябваше да се откаже от този сектор.
  • 13
   Ки
   Кирил
   19 -8
   17:03, 24 май 2017
   На този светъл празник. На деня на българската писменост и култура, бъдете по-чистословни. Пишете така: Кой извърши фекалните си нужди върху личностите от община Хасково и направи за срам този свидни люде, г-н Градоначалника. Дали бе амбицията на младостта или "изсмукването" на живота.
  • 14
   Жа
   Жана Беливанова
   34 -13
   17:06, 24 май 2017
   Светле, страхотни сме! Успяхме да осерем всичко. Браво хасково спи, всичко ще ни се размине, мисля тия дби да поръчам още един турски светофар, ще кажа и дианката, да поръча багер. После ще идем на екскурзия в анадола за сметка на хасковлии. Добре дошли в община Хасково!!!
  • 15
   Ми
   МИР
   24 -12
   17:18, 24 май 2017
   Честит празник на всички. На всеки празник си правим равносметка, нека го направим и днес. Да не допускаме да ни разделят интригите на някакви хора. Чета коментари за разделения в тази община и с чудя на кмета, толкова ли не може да усети и да разбере, че има проблем там където управлява. За пример давам Областна администрация, която работи и работи добре. Поздравявам искрено г-н Дечев и ми се иска г-н Белованов някак да вземе добрия пример.
   • Га
    Гаргов ТРОЛа
    25 -19
    17:33, 24 май 2017
    Дечев наследи администрацията на Беливанов, а Беливанов насадените копои на дилян...начело с кумата му
   • Мо
    Моро
    11 -6
    18:52, 24 май 2017
    Не го поздравя да Дечев щото директор му е Жоро гел а
  • 16
   Су
   Супер спиро
   18 -10
   17:22, 24 май 2017
   Не е виновен кмета , той е мъж. На мъжете колко им трябва :) Една супер спирка
  • 17
   Ст
   стикийка
   23 -9
   17:31, 24 май 2017
   Жана остана скована,
   търсейки банана,
   набара тестето с кочана
   и остана силно засмяна
   • Хи
    Хихи
    12 -2
    17:44, 24 май 2017
    Слаба лирика, ама за банана...
  • 18
   Въ
   Върви, народе
   18 -27
   17:47, 24 май 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Бр
    бре народе
    22 -9
    18:03, 24 май 2017
    Жоре стига рови в нета ами слагай гела и пускай кафетата, че след малко идваме !
  • 19
   Ха
   хасковски учител
   26 -16
   17:51, 24 май 2017
   Божее,каква организация,пълна пародия на шевствие,пълна излагация,като стадо вървящи овце, няма музика ,начело оркестър който се изгуби в калъбалъка, а на сцената мънкащ старец/ кмет/ изобщо нямам думи.Наградени учители незаслужаващи освен една Спаска от Рилски.А това е най-светлия празник!Поне дечицата направиха празника пъстър и свеж!
   • Ни
    НикМик
    19 -13
    18:09, 24 май 2017
    Като нямаш думи си мълчи! При Иванов кога изобщо е имало шествие? Ти манифистация като едно време ли очакваше? Тъпа потка!
  • 20
   Ни
   НикМик
   19 -19
   18:17, 24 май 2017
   Няма никъде да се махне! Много ви се иска да се махне и да си въртите далаверките по старому, но няма да стане. Има хора около Добри, които се възползват от добротата и доверието му и го подвеждат, но той ще се оправи. Който трябва ще се махне, но не и и кмета, когото избрахме!
  • 21
   Фе
   Фея
   21 -8
   18:23, 24 май 2017
   Има една народна мъдрост, която гласи: "Не е луд този, който яде баницата, а този , който му я дава". И се съмнявам, че при една диктовка, част от горецитираните имена ще съумеят да я напишат граматически правилно. Ха-ха!! ТРАГИКОМЕДИЯ!!! L
   Интересно ми е например колко и какви книги е прочела например г-жа Жана Райкова, която явно е ценен кадър?
  • 22
   Въ
   Върви, народе
   14 -21
   18:31, 24 май 2017
   Как не ви е срам, бе? Как спите нощем с това зло в... Виж коментара
  • 23
   Za
   ZAVIST
   9 -10
   19:08, 24 май 2017
   Как не ви е срам, бе? Как спите нощем с това зло в себе си? .
  • 24
   Fa
   Falco
   9 -19
   20:26, 24 май 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 25
   Ст
   стига
   22 -4
   21:10, 24 май 2017
   Най-облагодеталствания Кмет си ти Беливанов, но си изтърва шанса,толкова ли си плиткоумен,та се увлече по тези жени,цял град ти се смее при този авторитет,който ти си създаде си до никъде. Бъди жив и здрав и си иди у дома..Ти се ползваше с голям авторитет и имаше нужното уважение от екипа с който стартира и то много добре. но се продаде.Гражданите те смятахме за мъдър човек,но хората с които,но Джемиле,Киримова,Табакова,Севова,Гергана Иванова и още двама трима те пренизиха до земята.Е............
  • 26
   93
   935
   17 -3
   21:40, 24 май 2017
   А пиярката изпълнява заповеди на Керимката да види кой пише коментарите.
  • 27
   Ол
   Оля
   12 0
   21:46, 24 май 2017
   ААААААтакава била работата аха.
  • 28
   Ht
   https://bivol.bg/zet-kato-med-2.html
   11 -17
   22:54, 24 май 2017
   Когато фактите говорят - и боговете мълчат. Добри... Виж коментара

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  17 окт 2019
  Последни новини