От х:

Днес в x:

"Крайно нуждаещ се" зам.-кмет плаща по 86 лева за 110 квадрата общинско жилище

Зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев живее в общинско жилище като "крайно нуждаещ се" и за 110-те квадрата плаща по 86 лева наем на месец.

Това показват разкрития на журналиста Борис Касиков, който на миналите избори бе и кандидат за народен представител от Нова Република във Варна.

Пейчев ръководи едни от най-важните ресори в общината – местни данъци, общинска собственост, финанси, обществени поръчки.

„Живея в това жилище от есента на 2015 г. Получил съм го като ведомствено жилище. Не съм се самонастанил, както твърди Касиков, защото съм го получил легитимно от кмета на града. Апартаментът е от 110 кв./м, а наемът е 86 лева. Цените се определят от общински съвет съгласно наредба и методика”, коментира от своя страна Пейчев, цитиран от Нова телевизия.

Той заяви, че не само той ползва апартамент от ведомствен фонд на общината и всички останали служители ги ползват. Пейчев коментира това, че жилището е преминало във фонд за крайно нуждаещи като техническа грешка.

„Не съм нуждаещ се, но нямам имоти във Варна, аз съм с постоянен адрес в София. Мога да купя апартамента и ако е във ведомствения фонд, а не в този за нуждаещи се”, каза още Пейчо Пейчев.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини