От х:

Днес в x:

Училище „Климент” бележи най-висок е-прием на първокласници в Хасково

Над 50 заявления за кандидатстване за първи клас са подадени за първите десет дни от старта на централизираната електронната система за кандидатстване за първи клас, обобщиха от общинската администрация на Хасково. 

Системата за електронен прием работи  експериментално за първа година.

Най-много заявления по електронен път са подадени за ОУ“ Св.Климент Охридски“ -24. По електронен път могат да бъдат подавани документи за 8 училища, които приемат първокласници. Това са НУ “ Г. С. Раковски“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Смирненски“, ОУ „Шандор Петьофи“, СУ „Васил Левски“, СУ „Паисий Хилендарски“.  В тези училища се приемат документи и на място. 

Двама директори на школата изрично са отказали да се включат в централизираната електронна система за кандидатстване тази година  и приемат документи само на място това са   ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Рилски“.

 Сайтът http://priem.haskovo.bg/  беше активиран на 24 април  във връзка с влизането в сила на решение на Общински съвет Хасково от 4 април 2017 година за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Хасково. 
 Срокът за кандидатстване е  до 30 май, включително, а първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата, класирани на втори етап, ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни. 
За трето класиране училищата обявяват свободни места на 21 юни, като кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, а резултатите се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране - от 30 юни до 14 септември, включително.

Hskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Fu
  funky
  17 -10
  14:28, 4 май 2017
  Записвайте ги ,после ще съжалявате.ОУ"Кл.Охридски" не е това училище, което беше преди
 • 2
  За
  запознат
  11 -7
  14:42, 4 май 2017
  Системата е недообмислена.Няма яснота каква е нейната цел.Създава се излишно напрежение сред родителите ,както и предпоставки за развихряне на въображението на хората как да излъжат за адрес,месторабота и тем подобни,за да може тяхното дете да бъде прието в училището ,където желаят.
  Като цяло хасковската система за прием е- видяла жабата,че подковават вола и вдигнала крачето...
 • 3
  Мн
  много си запозната - вижда се
  13 -10
  17:39, 4 май 2017
  Целта е да се спести време на родителите! Ама на вас света ви е крив! За училищата в Хасково има достатъчно свободни места! Проумейте го! Училища има -деца няма! На всеки ще му се даде това за което се бори! Единствената цел е да е прозрачно и да е удобно! Ама вие сте свикнали по другия начин да отидете чрез познати, да се молите на някого, да ви запишат тайно!!!Е за това тази държава няма да се оправи - заради такива мнооого запознати и във всяко нещо готови да сложат прът за да го спрат!
  • Не
   Незапознат
   1 0
   17:50, 5 май 2017
   Ако родителите искат да спестят време могат да запишат децата си по електронен път.Но предполагам че малко ще се възползват от това удобство.Не само от съмнение че може да се направи някаква далавера.Всеки родител за рожбата си е готов да отдели всякакъв ресурс който е във възможностите му.Даже би отделил епоха ако трябва само и само да се увери че е направил най доброто за младенеца си.Пък и отиването на място и подаването на декларацията за записване на хартиен носител носи един вид спокойствие и сигурност.Не мисля че някой се опитва да слага прът за да спира нещо.Всичко в държавата ни е набрало инерция и се движи благодарения на нея като при най малкото побутване тръгва в друга посока.Но това нито вие аз или Запознатият може да го направи.Това което можем е да варираме с възможните параметри които са определили умните глави от МОН. Естествено и ако можем да ги заобикаляме.От това дали ще е масово и успешно ще стане ясно дали посоката е правилна или не.Казаното от вас че на всякой ще се даде за това което се бори на базата на вашето твърдение че училища има а деца няма е противоречащо.Какъв е смисъла да се бориш за нещо след като ще ти се даде?Как така някой нещо ще ти дава след като ресурса е повече от това което може да го запълни?Никой на никого не само че няма да даде но и това което другият го е постигнал ще гледа да му го отнеме по един или друг начин.Това е безмилостна борба за пари.Всяка година по това време е така.С тази разлика че от време на време МОН променя правилата.Но не за удобство.

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
03 юни 2020
Последни новини