От х:

Днес в x:

Училище „Климент” бележи най-висок е-прием на първокласници в Хасково

Над 50 заявления за кандидатстване за първи клас са подадени за първите десет дни от старта на централизираната електронната система за кандидатстване за първи клас, обобщиха от общинската администрация на Хасково. 

Системата за електронен прием работи  експериментално за първа година.

Най-много заявления по електронен път са подадени за ОУ“ Св.Климент Охридски“ -24. По електронен път могат да бъдат подавани документи за 8 училища, които приемат първокласници. Това са НУ “ Г. С. Раковски“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Смирненски“, ОУ „Шандор Петьофи“, СУ „Васил Левски“, СУ „Паисий Хилендарски“.  В тези училища се приемат документи и на място. 

Двама директори на школата изрично са отказали да се включат в централизираната електронна система за кандидатстване тази година  и приемат документи само на място това са   ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Рилски“.

 Сайтът http://priem.haskovo.bg/  беше активиран на 24 април  във връзка с влизането в сила на решение на Общински съвет Хасково от 4 април 2017 година за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Хасково. 
 Срокът за кандидатстване е  до 30 май, включително, а първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата, класирани на втори етап, ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни. 
За трето класиране училищата обявяват свободни места на 21 юни, като кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, а резултатите се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране - от 30 юни до 14 септември, включително.

Hskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Fu
    funky
    17 -10
    14:28, 4 май 2017
    Записвайте ги ,после ще съжалявате.ОУ"Кл.Охридски" не е това училище, което беше преди
  • 2
    За
    запознат
    11 -7
    14:42, 4 май 2017
    Системата е недообмислена.Няма яснота каква е нейната цел.Създава се излишно напрежение сред родителите ,както и предпоставки за развихряне на въображението на хората как да излъжат за адрес,месторабота и тем подобни,за да може тяхното дете да бъде прието в училището ,където желаят.
    Като цяло хасковската система за прием е- видяла жабата,че подковават вола и вдигнала крачето...
  • 3
    Мн
    много си запозната - вижда се
    13 -10
    17:39, 4 май 2017
    Целта е да се спести време на родителите! Ама на вас света ви е крив! За училищата в Хасково има достатъчно свободни места! Проумейте го! Училища има -деца няма! На всеки ще му се даде това за което се бори! Единствената цел е да е прозрачно и да е удобно! Ама вие сте свикнали по другия начин да отидете чрез познати, да се молите на някого, да ви запишат тайно!!!Е за това тази държава няма да се оправи - заради такива мнооого запознати и във всяко нещо готови да сложат прът за да го спрат!
    • Не
      Незапознат
      1 0
      17:50, 5 май 2017
      Ако родителите искат да спестят време могат да запишат децата си по електронен път.Но предполагам че малко ще се възползват от това удобство.Не само от съмнение че може да се направи някаква далавера.Всеки родител за рожбата си е готов да отдели всякакъв ресурс който е във възможностите му.Даже би отделил епоха ако трябва само и само да се увери че е направил най доброто за младенеца си.Пък и отиването на място и подаването на декларацията за записване на хартиен носител носи един вид спокойствие и сигурност.Не мисля че някой се опитва да слага прът за да спира нещо.Всичко в държавата ни е набрало инерция и се движи благодарения на нея като при най малкото побутване тръгва в друга посока.Но това нито вие аз или Запознатият може да го направи.Това което можем е да варираме с възможните параметри които са определили умните глави от МОН. Естествено и ако можем да ги заобикаляме.От това дали ще е масово и успешно ще стане ясно дали посоката е правилна или не.Казаното от вас че на всякой ще се даде за това което се бори на базата на вашето твърдение че училища има а деца няма е противоречащо.Какъв е смисъла да се бориш за нещо след като ще ти се даде?Как така някой нещо ще ти дава след като ресурса е повече от това което може да го запълни?Никой на никого не само че няма да даде но и това което другият го е постигнал ще гледа да му го отнеме по един или друг начин.Това е безмилостна борба за пари.Всяка година по това време е така.С тази разлика че от време на време МОН променя правилата.Но не за удобство.
Последни новини