От х:

Днес в x:

Фермери вадят на тезгяха продукция в центъра на Хасково всеки петък

Чиста и биологична продукция от първа ръка ще имат възможност да купуват хасковлии всеки петък от 5-ти май нататък. Фермерските стоки ще бъдат излагани регулярно между 16 и 19 часа. Петъчния производителски пазар ще бъде разположен в центъра на града. Идеята на организаторите от Хранкооп- София и община Хасково е от една страна малките производители да има възможност на представят стоките си пред възможно повече хора, а от друга-жителите да могат да си напазаруват биологично чисти продукти.

Подобни базари вече са традиция в София, Пловдив, Варна и Бургас.

За първият базар на пети май в Хасково са заявили участие производители на хляб и зърнени изделия, плодове, зеленчуци, билки и подправки. Ще бъдат изложени още мед и пчелни продукти, месни и млечни изделия. Производителите са от Хасково, Добрич, Стара Загора, Първомай, района на Пазарджик, Чирпан,

На един от щандовете ще бъдат подредени и кулинарни изкушения, като кюфтенца от леща и булгур с маслини и кисели краставички, или пък примамливи сладкиши, като лимецови кексове с портокал, лимон с орехи и джинджифил.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини