От х:

Днес в x:

Тръгва за първи път в Хасково електронен прием за първокласниците

За първи път родителите на първокласниците в Хасково ще могат да  записват децата си в училище чрез електронна система. 

Централизирана електронна система за приема  ще работи експериментално тази година. Сайтът http://priem.haskovo.bg/   ще бъде активен от понеделник 24 април 2017 година. Въвеждането на електронната системата е във връзка с влизането в сила на решение на местния Общински съвет от април тази година за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на града.

Сайтът е разработен от хасковската фирма ЕСКОМ, като разработчиците уточниха, че това е тестов период за системата.

10 хасковски училища ще приемат първокласниците онлайн за обявените  свободни места. Две от училищата обаче не са включени в електронния прием, тъй като директорите им изрично са заявили с писма до общината, че не желаят да участват -ОУ „ Любен Каравелов“ и ОУ „ Иван Рилски“. Те ще приемат заявления от родителите само на място в училището.

Останалите, освен чрез системата, също ще приемат заявления  на място. Това са училищата НУ“ Г.С.Раковски“, ОУ“ Н.Й.Вапцаров“, ОУ“ Св.Св.Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ“ Христо Смирненски“, ОУ „ Шандор Петьофи“, СУ „ Васил Левски“, СУ „ Паисий Хилендарски“.

Срокът за кандидатстване за записване в първи клас е от 24 април до 30 май включително, като първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места, които са останали. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата  от втори етап ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

Има и трето класиране, за което училищата обявяват свободни места на 21 юни, а кандидатстването за тях е от 22 юни до 26 юни. Резултати се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни.  Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране от  30 юни до 14 септември включително.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ва
  Ванчо Бирата
  14 -3
  12:08, 22 апр 2017
  Кой ще повярва на елактронна система, след като другите ще се запишат на място. Бъркате българите с някакви европейци май?
 • 2
  Защо пък ще ползваме тези услуги ? Защо да не загубя един ден да се разхождам насам и натам и да чакам на опашки. Защо трябва да ползвам нови услуги като неща!!! Етакова нещо е хасковлията и после целия му свят е крив. Ами крив ти е света, щото си ОПАК човек! Хората искат да те улеснят да не губиш време, ама на пук ще ида до училището да ги подам документите на ръка - нямам думи! Успех опаки хора-:)
 • 3
  Ха
  хаха
  13 -6
  13:54, 22 апр 2017
  Ами как ще подават онлайн.Да вземе да се обърка нещо и да не могат да запишат първокласниците в елитните у-ща и прехвалените госпожи,че после ще трябва връзки да се търсят .И ще видим тази година дали ще се спазва новия закон ,дали децата живеещи в района ще бъдат с предимство или предимство ще имат тези с връзките.Не разбирам защо деца живеещи на единия край на града да ходят на у-ще в другия край.И защо Рилски и Климент се смятат за най-елитните у-ща,ако някой знае нека ми отговори,че наистина ми е любопитно
  • Не
   Незапознат
   7 -6
   20:12, 22 апр 2017
   Такова нещо като елитно у-ще поне тук в града ни няма.Спрягането на което и да е за такова е дело на психологическа манипулация опитваща се да измени възприятието на другите хора с лъжливи и доста често неетични изказвания.За тези които няма да се съгласят с това ще се опитам да обясня защо мисля така.За да е елитно едно у-ще трябва да е съставено от личностти които
   да притежават най големи способности в колкото се може повече аспекти на човешката дейност.Освен педагогиката.Начина на финансиране на учебният процес и училищата като цяло не позволява което и да е да се развие така че да се определи заслужено като елитно.Стигаме пак както винаги до парите.За да влезе в определена рамка всяко едно е принудено малко или много да прави компромиси. Компромиси които никога не водят до създаването на какъвто и да е елит.Не говоря за разумните такива за възапитателен ефект.Но защо все пак се казва даже и налага че тези и тези са елитни?Това е начин или политика на учебното заведение да манипулира.Налагащо себе си за доминиращо което не само държи образованието като инструмент но и най добре го прилага.Но както казах по горе е ограничено от фактори с които трябва да се съобразява.Затова правят институциална уредба за прием.Тоест приемат деца от известни или изявени семейства в политиката,бизнеса или какви връзки имат.Според тях освен от облагите които могат да се облажат тази група от обществото е достойна да се нарича елитна и ако не да се направи.Това свое лидерство го налагат чрез различните методи на рекламата.Реклама която никога отдолу няма текст с малки букви.В заключение за да се наричат елитни според мен трябва да отговарят поне на три условия.
   1.Да могат със замах така да се каже да преподават знания на основният обществен ресурс децата.Но не само на избраните.
   2.Да са готови да дадат личен и групов пример за поведение на подрастващите които имат неутвърдени и даже сложни понякога взаимоотношения в тази възраст.
   3.Да могат да понесат отговорността както за себе си така и за другите около тях.
   Малко идеалистично прозвуча,нали?Затова няма елит,защото идеала остава написан само на хартиен или електронен носител.
 • 4
  Пл
  Плод и зеленчук
  11 -1
  19:12, 22 апр 2017
  Какви опашки, като половината първокласници са циганчета и им е все тая, къде ще ходят за да не им спрат помощите. Това да не е София!

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
03 юни 2020
Последни новини